Edició 2294

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de novembre del 2024
Edició 2294

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de novembre del 2024

La Fundació Arrels atén un 22% més de persones sense llar a Barcelona que l’any 2021

|

- Publicitat -

La Fundació Arrels ha atès un total de 3.062 persones sense llar a la ciutat de Barcelona durant el 2022, de les quals el 87% eren homes i el 13% dones, una xifra que suposa un augment del 22% respecte a l’any anterior, segons les dades provisionals de l’entitat. El 45% d’aquestes 3.062 persones ateses era la primera vegada que es posava en contacte amb l’entitat. Al centre obert han passat unes 2.400 persones (un 29% més que el 2021) que buscaven un lloc on resguardar-se durant el dia, fer ús de serveis bàsics o bé rebre assessorament; d’altra banda, un total de 955 persones han estat ateses al carrer de forma més intensa.

Publicitat

L’entitat assenyala que ha garantit allotjament estable a 268 persones, la majoria de les quals s’han allotjat a pisos. “També hem garantit l’allotjament a la Llar Pere Barnés, on resideixen persones que han viscut al carrer i que tenen un estat de salut orgànica, mental i neurològica fràgil; i hem ofert un espai nocturn per descansar i sentir-se protegit al Pis Zero”, detalla l’entitat a l’ACN. L’accés a l’allotjament també s’ha incrementat respecte a l’any 2021. Per altra banda, la Fundació Arrels ha acompanyat en la mort 43 persones sense llar que coneixia, i juntament amb altres entitats es va organitzar un acte per recordar les persones que havien viscut al carrer i que havien perdut la vida, que va tenir lloc el passat mes d’octubre.

L’augment de les persones sense llar ateses per la Fundació Arrels preocupa, perquè demostra la urgència amb què és necessari aprovar la llei per abordar el sensellarisme des del territori, permetent que les persones sense llar puguin, per exemple, empadronar-se al municipi on resideixen, o impedint que siguin sancionades per viure al carrer, com encara succeeix en alguns llocs. Les entitats impulsores de la llei confien que el text s’aprovi durant el primer trimestre d’aquest any, després que la seva primera opció, que era aprovar-la abans que acabés el 2022, s’hagi esgotat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut