Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

La Fiscalia de Sánchez rebutja que Romeva treballi en una entitat per la “similitud” que té amb el càrrec de conseller

|

- Publicitat -

La Fiscalia s’ha oposat que l’exconseller d’Afers Exteriors de la Generalitat Raül Romeva pugui sortir de la presó de Lledoners per treballar a l’entitat Associació Districte 11 City to City per avaluar el compliment dels Acords de Dayton a Bòsnia en apreciar “certa similitud” amb la seva activitat com a conseller.

Publicitat

En un escrit, el Ministeri Públic rebutja que Romeva surti de la presó tres dies a la setmana durant sis hores per treballar en aquesta entitat perquè en l’entitat organitzarà tota l’actualització de la cooperació entre Catalunya i Bòsnia, i “s’aprecia certa similitud entre aquesta activitat i la que realitzava com a conseller, el que no li va impedir cometre el delicte”.

El fiscal argumenta que “ningú dubta del seu extens coneixement i empatia amb la situació de Bòsnia, però això no constitueix cap tractament”, ja que els seus amplis coneixements sobre la matèria i la seva preocupació pel conflicte bosnià, no només són anteriors a la comissió delictiva sinó que de cap manera li van impedir realitzar-la, recalca en el seu text.

Constata que l’àrea laboral “no és un dèficit que calgui treballar en l’intern”, ja que té una rellevant trajectòria universitària i abans d’entrar a la presó tenia feina, i augura que quan surti en llibertat no tindrà cap problema per obtenir treball en l’exterior, donada la seva preparació (en presó està realitzant la seva segona tesi doctoral).

Per al ministeri fiscal, el programa de tractament d’acord amb la tipologia delictiva hauria “d’ensenyar a respectar la llei, al fet que només es pot aconseguir allò que es desitja utilitzant els mecanismes legals establerts en la normativa que regeix el nostre Estat social i democràtic de Dret”.

No tindrà “influència positiva”

Així, assegura que l’article 100.2 “no influirà de manera positiva en les mancances de tractament de l’intern, ja que a través de la seva concessió, facilitant el treball del penat a l’exterior, no es produeix cap efecte de tractament”.

El ministeri fiscal s’ha oposat a l’aplicació de l’100.2 a altres presos de l’1-O com el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, si bé l’aplicació d’aquest precepte va ser avalat per a ell aquest dijous a la jutgessa de vigilància penitenciària.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut