Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La CUP rebutja participar de “l’enèsima taula de diàleg”

Els cupaires mantenen que l'autodeterminació és la "qüestió central" a abordar

|

- Publicitat -

La CUP ha declinat l’oferiment del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ha avançat que no participarà “de l’enèsima taula de diàleg” si no surt de l’àmbit del finançament i les competències. “Aquí que no ens hi esperin”, ha assegurat el diputat Xavier Pellicer en roda de premsa al Parlament ironitzant que ja no saben a quina taula de diàleg els conviden.

Publicitat

Els cupaires mantenen que l’autodeterminació és la “qüestió central” que s’ha d’abordar. “No entrarem en situar-nos en pactes fiscals o competencials”, ha assegurat el diputat de la CUP al Parlament, que ha afegit que sí que participaran dels assumptes que impliquin “sumar forces pel dret a l’autodeterminació”.

A diferència de l’any passat, la CUP està disposada a reunir-se amb el Govern per a parlar dels pròxims pressupostos de la Generalitat i “escoltar” la seva proposta. Per la seva banda, la formació situa com a principals problemàtiques a abordar el dret a l’habitatge, la sanitat, la regulació dels preus dels productes bàsics, el canvi climàtic i el dret a l’autodeterminació.

Durant la intervenció, Pellicer s’ha mostrat crític amb Aragonès a qui ha retret la manca d’agenda pròpia i la proposta política centrada a donar resposta al govern espanyol. En aquest sentit, ha denunciat com les propostes vinculades a l’autodeterminació van quedant “cada cop més relegades a la retòrica”.

Et pot interessar  La CUP presenta un portal immobiliari on es recullen els pisos turístics legals i il·legals de Barcelona
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut