Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Junts confronta el PSC per les seves relacions amb els Borbons: “Li demanarà que rectifiqui el 3-O?”

Rius retreu que el Govern parli de "normalitat política" quan hi ha dos diputats a l'exili a qui se'ls nega l'amnistia

|

- Publicitat -

El portaveu del grup parlamentari de Junts, Josep Rius, no ha dubtat a l’hora de confrontar el Govern del PSC per la recuperació de les relacions institucionals amb la monarquia espanyola. Aquest matí, el conseller de Presidència, Albert Dalmau, s’ha presentat davant les diferents comissions del Parlament Catalunya per tal d’exposar els eixos clau del seu departament. Ha estat precisament durant la presentació davant la Comissió d’Afers Institucionals que Rius ha aprofitat per retreure a l’executiu socialista la seva benentesa amb la Família Reial espanyola.

Publicitat

Rius ha confrontat el PSC davant el seu interès de recuperar les relacions amb els Borbons. “Dimecres Illa anirà a retre pleitesia a Felip VI. Li demanarà que rectifiqui el discurs del 3 d’octubre. Hi està d’acord?” ha preguntat el portaveu del grup parlamentari de Junts, recordant així el suport del rei espanyol a la brutalitat policial de l’1-O. Així mateix, el diputat de Junts també ha recordat que la seva formació té dos diputats a l’exili, i ha criticat que el PSC parli de “normalitat política” tenint en compte aquesta situació.

A més a més, Rius ha acusat el Govern de Salvador Illa de ser el “més espanyolista de la història”, així com de ser el primer que “no és d’obediència catalana”. Així, ha retret el “sucursalisme” i la “dependència” del nou executiu a les institucions espanyoles, tot subratllant que el compliment dels acords d’investidura no depèn de Catalunya sinó de Madrid. 

Amb tot, Rius ha reivindicat Junts com a líder de l’oposició i alternativa al Govern del PSC, tot criticant que l’executiu preferís anar-se’n de vacances a negociar i tancar uns pressupostos pel que queda d’any. “Serem implacables en el control i fiscalització del president Illa i els seus socis, Catalunya té reptes de gran magnitud que no pot ser solucionat per un govern sucursalista i al dictat de la Moncloa” ha assegurat Rius, segons recull ‘El Nacional’.

Et pot interessar  L'ANC, contundent contra ERC: l'acusa de trencar la unitat independentista en fer president a Illa

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut