L’exjugador del FC Barcelona, i actual president de la nova lliga de futbol ‘Kings League’, Gerard Piqué, s’ha referit a les crítiques rebudes després que la gran final es disputés al Camp Nou íntegrament en llengua castellana, invisibilitzant de nou la catalana i impedint que arribi a nous públics. La seva resposta, tanmateix, ha tornat a menysprear el català, en assegurar que les crítiques rebudes no tenen sentit perquè amb el castellà s’arriba a un públic molt més gran.
La final de la ‘Kings League’ va aconseguir omplir el Camp Nou d’assistents, i va reunir més d’un milió de persones a Twitch, des d’on es va retransmetre en directe la jornada esportiva. A l’esdeveniment van ser-hi presents també representants polítics, com ara l’alcaldable de Junts a Barcelona, Xavier Trias, i el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès. Tanmateix, l’espectacle va aixecar crítiques a les xarxes socials per la nul·la presència de la llengua catalana, malgrat que la final es disputava al camp del Barça i la lliga estava creada per un català i l’Ibai Llanos, que si bé no és català, fa anys que viu a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
L’endemà de la final, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va criticar aquest cas de discriminació lingüística i va demanar explícitament a Gerard Piqué que en les pròximes eleccions contempli incloure la llengua catalana.
“A vegades busquen lluites on no n’hi ha. Puc parlar en català sense problemes i em sento català”, assegura Gerard Piqué en una entrevista amb el periodista Gerard Romero, president de l’equip Jijantes de la ‘Kings League’. Tot seguit, però, afegeix: “Em toca els collons que surti un partit polític i digui que no utilitzem el català. No fotem, has de saber a qui vas dirigit. No pot ser que si pots permetre’t el luxe de parlar un altre idioma que arriba a tothom, que no ho facis. És intentar ser coherent i tenir sentit comú”.
En aquesta mateixa línia va expressar-se també la setmana passada el CEO de l’esdeveniment a RAC1, on va assegurar que una de les raons per prioritzar la llengua castellana era que alguns dels presidents dels clubs són sud-americans i que, per tant, el ventall del públic castellanoparlant és molt més ampli, ja que hi ha milers de seguidors de l’Amèrica llatina.