Gairebé 3.000 taxis protestant. Barcelona es converteix en un batibull de botzines, xiulets i crits. Els protagonistes són els taxistes de la capital que protesten contra les denúncies que els vol interposar Uber. El negre i el groc han tenyit les carreteres, so constant, les banderes simbolitzen ràbia i protesta. Es tracta d’una marxa lenta que han començat a poc abans de les 11 h a Plaça Espanya i finalitzarà a Arc de Triomf. L’objectiu és manifestar-se en contra l’expedient sancionador obert per l’Autoritat Catalana de la Competència a Élite Taxi i Taxi Project per suposades pressions a taxistes que treballen amb Uber.
Concretament, des de les 11:30h fins a les 12 del migdia d’aquest dijous al matí, passen per Plaça Universitat i tallen tota carretera. Un col·lapse per poder fer ressò i denunciar la situació. Un taxista, que no ha volgut rebel·lar el seu nom, denuncia que “és una situació intolerable, i l’únic que poden fer és soroll perquè la ciutat, o si més no, els clients d’Uber reaccioni”. El mateix taxista, afirma que gairebé s’han sumat uns 3.000 vehicles a la manifestació.
El quit de la qüestió és que Uber vol querellar a Elite Taxii Taxi Projecte 2.0, amb una multa de 2 milions d’euros per un suposat “boicot a l’empresa d’Uber”. Però segons, el conductor, no tenen intenció de pagar-la: “Realment ens estan robant”. De fet, “No volem Ubers”, “A la mort”, han estat frases que des de dins el vehicle han criden alguns manifestants
El conflicte tan polèmic entre l’empresa Uber i els taxistes tradicionals és la disputa sorgida arran de l’inici dels primers serveis a cada país. A Espanya, l’empresa de programari mòbil Uber va començar a operar a Barcelona, per tal de posar en contacte els conductors privats amb els usuaris de l’aplicació per contractar el servei de transport. Activistes, titllen a Uber com a “una plataforma explotadora i precaritzadora que vol fer-se el monopoli del sector”.
El setembre d’aquell mateix any també va començar a funcionar a Madrid. En aquest context, els taxistes van llançar diverses protestes contra un servei que consideraven competència deslleial, en la línia d’altres protestes que van tenir lloc als diferents països on operava Uber.