Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Espanya aconsegueix a la Unió Europea el que nega per Catalunya

|

- Publicitat -

Espanya ha aconseguit a la Unió Europa el que nega a Catalunya, l’ús del català quan es pretén accedir o dirigir-se a institucions de l’Estat.

Publicitat

I és que el Tribunal General de la Unió Europea veu “discriminatori” que a les oposicions de la Unió Europea només s’exigeixi l’anglès, l’alemany o el francès com a segona llengua i que s’exclogui altres idiomes com el castellà o l’italià. Arran d’una queixa d’Espanya i Itàlia perquè unes proves només demanaven dominar com a segona llengua l’anglès, l’alemany o el francès, l’alt tribunal amb seu a Luxemburg ha anul·lat aquest dimecres les oposicions impugnades perquè no ho considera “justificat” ni “proporcionat”. Així, la justícia dona la raó a Espanya i conclou que amb aquesta limitació “s’afavoreix a determinats candidats”.

El 2016 l’Oficina Europea de Selecció de Personal (l’EPSO) va publicar unes oposicions per tria nous funcionaris de la Comissió Europea i de l’Oficina Antifrau de la UE. S’exigia que, a més de la llengua materna, els candidats tinguessin un nivell mínim B2 d’alemany, francès o anglès perquè aquests són els principals idiomes de treball en aquestes institucions. A més, el formulari de candidatura només es podia omplir en aquests idiomes.

Espanya i Itàlia van impugnar les oposicions davant del TGUE en considerar “discriminatori” i “arbitrari” els requisits lingüístics.

Et pot interessar  Illa afirma estar “convençut” que Metsola està treballant “seriosament” per l’ús del català al Parlament Europeu
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut