Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

ERC signa el “compromís antifeixista” i fa una crida als altres partits a no acceptar vots dels qui promouen discursos d’odi

|

- Publicitat -

ERC ha fet una crida a la resta de partits a signar un document en què es comprometin a no pactar ni acceptar els vots de formacions que “promoguin discursos d’odi” per a guanyar l’alcaldia després de les eleccions municipals del maig.

Publicitat

Tot i que al document no es fa cap referència explícita, els republicans engloben en aquesta categoria formacions com Vox, el PP, Cs o Valents. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, diu que el document ha de servir perquè la ciutadania tingui clar el posicionament dels partits. “No pots erigir-te en un partit que lluita contra el feixisme i després acceptar-ne els vots”, ho ha reblat.

ERC també ha recordat que, en els anteriors comicis, l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, va acceptar els vots de BCNCanvi de l’ultra Manuel Valls.

Tots els alcaldables d’ERC subscriuran el compromís i el compartiran amb la resta de candidats dels altres partits en l’àmbit municipal. Així, es podria donar la circumstància que una mateixa formació política se sumi a aquest cordó sanitari promogut per ERC en un municipi i que en quedi fora en un altre.

Vilalta apunta que no volen ser ells qui assenyalen “qui ni què”. De totes maneres, veu “evident” que Vox és una de les formacions que fa discursos d’odi “de manera desacomplexada”, però que el PP “és el partit de Xavier Garcia Albiol” a Badalona. “Els qui vulguin sumar-se quedaran compromesos amb els valors de la lluita antifeixista, contra el populisme, la xenofòbia i la criminalització de certs col·lectius”, ho ha resumit.

Et pot interessar  Junts, farts d'enganys, reclama la compareixença de Montero i Bolaños per informar sobre el finançament singular
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut