Edició 2185

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de juliol del 2024
Edició 2185

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de juliol del 2024

Els homes tenen un 62% més de probabilitats de morir que les dones per Covid-19

|

- Publicitat -

Un estudi de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) ha revelat que l’edat, el sexe i la comorbiditat són els principals factors associats a l’hospitalització i a un pitjor pronòstic dels pacients amb coronavirus.

Publicitat

L’informe sobre les característiques sociodemogràfiques, clíniques i els factors de pronòstic dels pacients diagnosticats amb Covid-19 ha analitzat els factors d’hospitalització per assenyalar als principals, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat aquest divendres.

A partir dels 65 anys “la mortalitat es dispara” respecte a altres grups d’edat: aquells pacients d’entre 65 i 74 anys té vuit vegades més probabilitats de morir, els d’entre 74 i 84, 16 vegades més; i els més grans de 84, fins a 20 vegades.

Els pacients amb un nivell de morbiditat previ entre moderat i alt tenen “entre dues i tres vegades més probabilitat de morir” que les persones amb menys morbiditat, i ha destacat la insuficiència renal crònica (30%), la insuficiència cardíaca (26%) i la diabetis (18%).

Segons l’estudi, els homes tenen un 62% més de probabilitats de morir que les dones un cop han estat ingressats a l’hospital.

També ha destacat un quart factor de risc: els col·lectius especialment vulnerables com les persones ingressades en una residència assistida i persones amb discapacitat intel·lectual greu, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut