Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El fiscal, contundent amb els membres de l’anterior Mesa: “Actuen com una espècie de casta per sobre de la resta”

|

- Publicitat -

El fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio carrega sense cap mena de filtre contra els membres de l’anterior Mesa del Parlament. Joaquín Pérez denuncia que s’intenten exculpar invocant la inviolabilitat parlamentària, en realitat volen propugnar el principi d'”impunitat”.

Publicitat

“Pretenent que estan per sobre del compliment de l’ordenament constitucional i de les resolucions dels tribunals, com si fossin una espècie de casta situada per sobre de la resta”, ha deixat palès en el seu informe final en el judici contra els membres independentistes de la Mesa. Segons ell, l’admissió a tràmit i la tramitació de les dues resolucions no està emparada en aquesta inviolabilitat i veu provat que van actuar incomplint el Tribunal Constitucional (TC) perquè aquestes providències “no deixaven lloc a la interpretació”.

El fiscal ha apuntat que davant l’argument que els acusats tenien dubtes sobre si es podien tramitar o no les propostes, la resta de membres de l’òrgan no en tenia. Ha criticat que davant d’aquests dubtes no demanessin un informe jurídic, “com si van fer altres membres”, i decidissin tirar endavant.

Ha defensat que no hi ha dubte que les providències del TC els interpel·laven i considera que els acusats es van “posar d’acord” i van decidir desobeir. En aquest sentit, ha “agraït la sinceritat” de Josep Costa, de qui ha dit que ha reconegut “sense excuses” que considerava que el TC era il·legítim i que no tenia perquè ser obeït.

El representat del ministeri públic ha plantejat que els acusats van pensar que la seva actuació quedaria impune i que quan van veure que no seria així s’ha limitat a oferir arguments “exculpatoris”. Pérez de Gregorio ha rebutjat aquests arguments i ha defensat que la conducta “no ofereix cap dubte” sobre la desobediència, com ha recordat que ja va considerar el TC anteriorment.

Et pot interessar  VÍDEO | Josep Costa rebutja ser amnistiat: portarà la seva causa fins a Europa, on confia guanyar

En aquest sentit, ha recordat la sentència a l’anterior Mesa a la que ara es jutge i ha confiat que si llavors no es va tenir cap dubte sobre la desobediència tampoc s’ha de poder tenir ara.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut