Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

El Consell per la República ultimarà dissabte a Perpinyà el full de ruta per la confrontació

|

- Publicitat -

El Consell per la República Catalana (CxRep), que encapçala el president a l’exili Carles Puigdemont, es reunirà aquest dissabte a Perpinyà (França) per ultimar el full de ruta de confrontació amb l’Estat que preparen des de fa mesos.

Publicitat

Així ho han explicat fonts de l’organisme a Europa Press, després que Puigdemont, en l’acte celebrat el 29 de febrer precisament a la ciutat francesa, fes una crida a preparar-se per afrontar la “lluita definitiva”.

Tot i que no hi ha res predefinit, asseguren les citades fonts, totes les parts s’han compromès a presentar un full de ruta pròpia “per intentar buscar un acord de consens el més ampli possible”.

Així, l’objectiu que busquen és tancar “grans temes” i aparcar les discrepàncies que puguin tenir en el camí de la confrontació amb l’Estat.

A més de Puigdemont, el consell de govern de Consell per la República té com a vicepresident a l’exconseller Toni Comín, està integrat per 12 persones més, que representen la majoria dels partits i entitats independentistes (Òmnium Cultural no).

La trobada té lloc amb l’horitzó electoral encara obert i després del recent anunci de Puigdemont que constituirà un nou partit el 25 de juliol després del bloqueig de les negociacions entre el PDeCAT, que presideix David Bonvehí, i la Crida Nacional per la República, al capdavant de la qual hi ha Jordi Sànchez, per a la reordenació de JxCat.

Encara que no són temes que estiguin en l’ordre del dia de la reunió, les citades fonts han explicat que amb tota probabilitat sortiran a la llum, tenint en comptes les múltiples discrepàncies entre els socis de Govern (JxCat i ERC) i que el Tribunal Suprem (TS) ja va anunciar que revisarà el 17 de setembre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

Et pot interessar  Aragonès rep Rovira, Wagensberg i Serra al Palau de la Generalitat
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut