Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El 15,4% dels adolescents andorrans ha rebut propostes sexuals d’adults per internet

|

- Publicitat -

L’enquesta sobre l’ús de pantalles als alumnes de segona ensenyança, realitzada a prop de 3.000 joves andorrans d’entre 10 i 18 anys, revela que el 15,4% ha rebut una proposta sexual per part d’un adult a través d’internet. Una xifra preocupant que se suma a la resta de conclusions de l’enquesta, la qual té com a objectiu entendre de quina manera empren les xarxes socials i les tecnologies els habitants més joves del Principat.

Publicitat

Més de la meitat dels adolescents ha acceptat alguna vegada un desconegut en una xarxa social, i el 15,4% ha rebut una proposta sexual per part d’un adult a internet. Les dades obtingudes també demostren que les noies són objectes de propostes sexuals molt més sovint que els nois, o que el consum de pornografia en línia es duplica entre el públic masculí. Una altra dada preocupant és que més d’un centenar de joves, que representen el 4,5% dels enquestats, ha començat a apostar o jugar diners en línia, multiplicant així el risc de patir una ludopatia en el futur, segons informa el Diari d’Andorra.

“Les noves tecnologies comporten riscos, però hi són i hi seran. Per tant, és important educar en l’ús d’aquestes tecnologies”, ha expressat la ministra d’Educació i Ensenyament, Ester Vilarrubla.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut