Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024
Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024

Danone tancarà la planta de Parets del Vallès, on treballen 157 treballadors

CCOO ha rebutjat "rotundament" el tancament i es preveuen mobilitzacions per aturar-lo

|

- Publicitat -

Danone té la voluntat de tancar la planta de Parets del Vallès (Vallès Oriental), on actualment treballen 157 empleats, segons han confirmat els sindicats i fonts de l’empresa. Aquest divendres, la companyia ha informat la representació dels treballadors de la seva intenció de posar fi a l’activitat de la fàbrica, que és responsable de la producció de marques com ‘Oikos’ o ‘Vitalinea’. Els sindicats, per la seva banda, han avançat que preveuen mobilitzacions per aturar el tancament.

Publicitat

Les organitzacions de treballadors han rebut la notícia aquest mateix divendres al migdia i estan reunits amb representants l’empresa per conèixer més detalls de la decisió, segons han detallat fonts sindicals a l’ACN. En un comunicat, CCOO ha rebutjat “rotundament” el tancament, instant la companyia a fer “marxa enrere” en les seves intencions, i li ha demanat que s’assegui a negociar amb la representació de la plantilla un pla industrial que garanteixi la continuïtat de l’activitat i dels llocs de treball de la planta vallesana.

La decisió de tancar la planta de producció forma part d’un procés de “racionalització” de l’activitat amb l’objectiu de “guanyar eficiència”, segons indiquen fonts de l’empresa, però també respon a una caiguda de les vendes. S’inicia ara un procés de diàleg, en el qual l’empresa ha manifestat el seu “compromís de promoure la reindustrialització, amb el propòsit ferm de facilitar la continuïtat industrial a la zona i minimitzar l’impacte laboral”.

Un any i mig, Danone va commemorar el 40è aniversari de la planta amb anuncis d’inversions per completar la digitalització dels sistemes operatius. L’empresa va assegurar que, per al 2023, destinaria 6,7 milions d’euros per actualitzar els mecanismes digitals i robòtics de la fàbrica, que va ser inaugurada el 1982.

Et pot interessar  CCOO dona suport a la condonació del FLA com a “condició necessària, tot i que no suficient” per renovar el finançament

En aquell moment, Danone va ressaltar la importància estratègica de la planta, describent-la com un “motor de canvis” que impulsava la innovació. Aquesta fàbrica ha estat l’origen de productes com Actimel o Danacol, i es va convertir en la primera d’Europa a produir, en circuits separats, productes làctics i alternatives vegetals.

La planta va rebre, entre el 2020 i el 2022, una inversió de 16 milions d’euros per consolidar aquests dos circuits. En total, fa aproximadament un any, la fàbrica de Parets produïa 132 referències diferents, que abastien tant productes làctics com vegetals. La producció de marques com Alpro, Activa i Oikos, principalment destinada a Portugal, Regne Unit i Irlanda, representava més del 20% de l’exportació de la planta vallesana.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut