Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Cunillera proposa a Borràs oferir cursos de català a agents de la Guàrdia Civil que siguin destinats a Catalunya

La consellera li retreu la petició pocs dies després de les detencions de Girona

|

- Publicitat -

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha proposat a la consellera de Cultura, Laura Borràs, signar un conveni de col·laboració amb la Generalitat perquè el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereixi cursos de català a agents de la Guàrdia Civil que tenen Catalunya com a nova destinació, ja sigui de manera permanent o transitòria. La iniciativa té per objectiu millorar el coneixement de la llengua i la cultura catalana dels agents de la Guàrdia Civil que arriben a Catalunya, però també persegueix millorar la relació que el cos de seguretat estatal manté amb la ciutadania per, de retruc, oferir un millor servei públic. Així, la formació ha de permetre que els agents ho tinguin més fàcil a l’hora d’adaptar-se a la realitat de la nova destinació, de tal manera que aquesta relació amb la ciutadania en resulti beneficiada.

Publicitat

La resposta de la consellera

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha retret a Cunillera l’oferta just després de les detencions que la Policia Nacional va practicar la setmana passada a Girona. Borràs ha recordat que en el marc d’aquell operatiu un advocat va viure un “episodi de flagrant vulneració de drets lingüístics” per part d’un membre del cos de seguretat estatal. Amb tot, Borràs valora positivament la iniciativa i explica que ja hi ha hagut reunions del Consorci Per a la Normalització Lingüística amb representants de la Guàrdia Civil per oferir sessions de formació.

Tot i això Borràs també es mostra sorpresa per l’interès que “tot d’una” demostra la delegada del govern estatal a Catalunya en relació al coneixement de llengua catalana per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, tenint en compte que “no ha ofert cap mena d’explicació pública” sobre els esdeveniments que van tenir lloc el 16 de gener davant la comissaria de la Policia Nacional de Girona.

Et pot interessar  La Guàrdia Civil desplegarà més de 250 efectius i sis embarcacions per la Copa Amèrica
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut