Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

Cuixart crida a assumir la desobediència civil com a instrument de transformació social

Assenyala que "després de 530 dies de presó", la prioritat segueix sent "la resolució democràtica d'un conflicte polític"

|

- Publicitat -

La plataforma en favor del dret a decidir del poble basc, Gure Esku Dago, ha donat a conèixer aquest diumenge una carta del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en la qual des de la presó de Soto del Real assenyala que el judici que s’està desenvolupant en el Tribunal Suprem “simbolitza la persecució política” de tota societat civil”.

Publicitat

En la missiva, Cuixart assenyala que “seguim avançant cap a un futur de dignitat i esperança” i incideix que Euskadi i Catalunya “seguiran treballant junts en defensa de la llibertat”.

“Després de 530 dies de presó, la nostra prioritat segueix sent la recuperació de les conquestes col·lectives i la resolució democràtica d’un conflicte polític. El judici a la democràcia del Suprem simbolitza la persecució política i penal de tota societat civil, de tot moviment social que sigui considerat dissident”, afegeix.

Ciuxart adverteix així que “per això assumim la desobediència civil com a instrument de transformació social”: “Avui som més forts, conscients que ni la presó ni la repressió segrestaran les nostres legitimes aspiracions”.

Finalment, assenyala que els qui lluiten pels drets col·lectius se senten “acompanyats cada dia” i defensa que després d’avançar “cap a un futur de dignitat i esperança”, el millor “antídot contra l’extrema dreta és la cultura i el diàleg”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut