Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Clam de professionals sanitaris en contra obrir el confinament dilluns

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, va confirmar dijous que a partir del dilluns que ve finalitzarà el que s’ha anomenat el confinament total amb la conclusió el permís retribuït recuperable. Les pressions dels lobbies econòmiques i la por a un sotrac que li pot costar el govern, Sánchez vol tornar a la normalitat abans d’hora.

Publicitat

Des del Govern català ja es va apuntar que això era una temeritat i que podria significar una segona onada de contagis, ingressats i morts, ara quan es començava a controlar la pandèmia del nou coronavirus. Però no només la Generalitat s’hi oposa sinó els professionals sanitaris que viuen a peu de carrer el dia a dia de la Covid-19.

Infermers de Tarragona rebutgen iniciar un desconfinament parcial el 13

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (Codita) ha mostrat aquest dissabte el seu rebuig a la decisió de Govern d’iniciar un desconfinament parcial i permetre que treballadors de serveis no essencials tornin a la feina a partir del 13 d’abril, ja que considera que és massa aviat, ha informat l’entitat en un comunicat.

Recorden que els casos més greus de coronavirus s’estan donant en persones que han rebut càrrega viral en espais tancats i amb grans aglomeracions de gent, el que significa que seria negatiu permetre que moltes persones tornin a utilitzar el transport públic i ocupar despatxos de treball.

Consideren un error que el Govern no tingui en compte l’opinió dels experts sanitaris i alerten de la possibilitat que es produeixi un repunt en els casos de contagi i en els casos greus, la qual cosa empitjoraria una situació que encara no està controlada.

El cap de Cardiologia del Trueta considera “una temeritat absoluta” tornar a treballar a partir de la setmana que ve

El cap de Cardiologia de l’hospital Josep Trueta de Girona, Ramon Brugada, considera una “temeritat absoluta” tornar a treballar a partir de la setmana que ve. Brugada creu que la tornada a la feina s’hauria de fer quan els centres puguin absorbir l’activitat assistencial “normal”. En una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, el cap de Cardiologia del centre de referència a les comarques de Girona assegura que els hospitals “encara estan col·lapsats per la Covid-19”. “És obvi que és una temeritat, perquè no podem assumir l’activitat que hem hagut d’aparcar des de fa un mes”, ha destacat el metge, que creu que hi haurà un “segon tsunami” de pacients amb altres malalties les setmanes vinents.

Igualada constata que les xifres de morts segueixen sent altes

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha dit aquest dissabte que els serveis funeraris s’han comptabilitzat de l’1 al 10 d’abril 68 morts –ha dit que la majoria per coronavirus, fet que suposa un augment del 385% respecte a la mateixa període de 2019, quan van morir 14: “Això ens fa veure la gravetat i la magnitud d’aquest episodi”.

En roda de premsa telemàtica, ha assegurat que aquests números demostren que no poden relaxar-se i que s’ha de continuar amb el confinament, però ha declarat que les xifres de la mortalitat i dels ingressos hospitalaris, “malgrat ser molt altes”, tenen tendència a la baixa.

La Policia Local ha interposat en l’última setmana 77 denúncies, i han identificat a 340 persones i a 281 vehicles: “Demanem responsabilitat, la mateixa que durant setmanes ha demostrat tota la població”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut