Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Bufetades entre unionistes per confeccionar una llista única pel 14-F

|

- Publicitat -

Ciudadanos està en procés de desaparèixer: s’ha ensorrat en les últimes eleccions estatals i durant les últimes setmanes no para de perdre militants. D’altra banda, la irrupció en escena de Vox fa que el PP pugui seguir perdent pistonada a Catalunya.

Publicitat

Les dues formacions ultranacionalistes espanyoles estaven lligant un acord per a formar un front unionista per evitar la desfeta a les dues files.

Sembla, però, que aquest pacte no només no es tanca sinó que està a punt de trencar-se. I és que hi ha bufetades al si de l’unionisme: els populars s’han vist forts davant el partit taronja, que veuen més debilitat que mai. Ahir mateix el president de PP, Pablo Casado, va viatjar a Barcelona per fer costat al seu candidat, Alejandro Fernández. També Inés Arrimadas, va participar en un acte amb Carlos Carrizosa. I si alguna cosa té clar Ciudadanos és que no cedirà en el lideratge perquè entén que l’única via per a l’acord és que la seva formació estigui al capdavant. Encara que Casado va ser l’artífex de la proposta de coalició ‘Espanya Suma’ (amb l’objectiu posat en les generals de 2019) el president del PP sempre ha mostrat les seves objeccions al pacte a Catalunya. Ara, i especialment per l’auge intern i extern de Casado després de la moció de censura de Vox, l’entorn de Fernández entén que el PP “torna a ser atractiu” a Catalunya i aquesta percepció, insisteixen, “compta molt” en una negociació.

Així doncs, segueix el serial.

Et pot interessar  El PSOE es treu la careta i afirma estar disposat a tancar "grans acords i pactes" amb el PP si s'allunya de Vox
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut