Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Bolaños i Jové es reuneixen a Barcelona en el marc dels contactes del PSOE per a la investidura de Sánchez

ERC no ha fet referències a la trobada i només ha recordat que no fa comentaris sobre les negociacions

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència en funcions del govern espanyol, Félix Bolaños, s’ha reunit aquest divendres al matí amb el president del Consell Nacional d’ERC, Josep Maria Jové, segons ha avançat ‘El Nacional’ i ha confirmat l’ACN. L’ha trobada ha tingut lloc en el marc dels contactes que el PSOE duu a terme per buscar suports per a la investidura de Pedro Sánchez. Bolaños i Jové formen part dels equips respectius dels dos partits que duen a terme les negociacions. ERC no ha volgut fer cap referència a la trobada i només ha recordat que no fa comentaris sobre les negociacions. La reunió ha tingut lloc a l’hotel l’Eixample de Barcelona, segons afirma el mitjà digital.

Publicitat

Sánchez necessita els vots dels dos partits independentistes per aconseguir sumar prou suports per repetir com a president del govern espanyol. L’amnistia dels represaliats de l’independentisme català pels fets de l’1 d’octubre del 2017 és una de les propostes que està sobre la taula per arribar a un pacte d’investidura, per bé que totes les parts mantenen un grau elevat de discreció entorn de la qüestió.

Precisament, Jové, home de confiança del líder d’ERC, Oriol Junqueras, s’enfronta a una petició de pena de la Fiscalia de 7 anys de presó i 32 d’inhabilitació acusat de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets arran del referèndum d’autodeterminació de l’1-O.

Et pot interessar  ERC diu que la sociovergència "suma sobradament" i que evitar la repetició electoral és només a les mans de PSC i Junts
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut