Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Aragonès reclama a l’independentisme fer-se fort en “el joc de la democràcia”

|

- Publicitat -

El vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dissabte a l’independentisme sumar més suports: “Quan juguem al joc de la democràcia és quan som forts. Aquí és on ens hem de fer més forts”.

Publicitat

Ho ha dit a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) durant la presentació del llibre ‘Tornarem a vèncer’ del president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira; l’acte ha comptat amb la participació de Rovira, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau.

“Sabem que quan l’Estat juga a un joc que no és la democràcia té les de guanyar. Quan és el joc de la força envia a la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els fiscals, la cúpula judicial i el rei”, ha opinat .

Per això, ha considerat necessari que les forces independentistes superin el 50% de vots en les futures eleccions catalanes “per guanyar legitimitat interna i externa”.

Marta Rovira: “més democràcia”

Rovira ha explicat que durant els últims anys, els independentistes han après molt i s’han preguntat “com es lluita contra aquesta repressió política que ens vol aturats, callats i amenaçats”.

“Es lluita contra la repressió quan exercim encara més la democràcia”, i ha afegit que per a la independència han de ser molts més i estar més ben preparats que l’octubre de 2017, segons Rovira.

Chakir al-Homrani: “unitat estratègica”

Per El Homrani, l’1-O va demostrar la capacitat dels diferents moviments independentistes d’alinear-se “en el marc de la unitat estratègica per aconseguir un objectiu concret”.

Per la seva banda, Olga Arnau ha valorat que el projecte d’ERC és la millor opció per a la societat: “Tant per als que ens voten com per als que no ens voten”.

Et pot interessar  L'executiva d'ERC estudiarà divendres l'informe del jurista intern sobre el cas dels cartells contra els Maragall

I ha mantingut que a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú –on governen ERC, JxCAT i la CUP– es van posar d’acord tres partits “amb idees molt diferents però amb un objectiu compartit: fer de la ciutat un lloc millor mentre lluitem per l’alliberament nacional”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut