Edició 2315

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de novembre del 2024
Edició 2315

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de novembre del 2024

Aragonès defensa l’acord: “O regulem des del Parlament sobre el castellà a l’escola o regularà el TSJC”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimarts l’acord que quatre grups parlamentaris van presentar per a reformar la llei de Política Lingüística i fer front així a la sentència que demana una aplicació del 25% de classes en castellà a tots els centres educatius. En aquest sentit, ha avisat del risc que suposa no legislar en aquest sentit i deixar les coses tal i com estan. “Hi ha un element clau: O regula el TSJC el castellà com a llengua d’aprenentatge amb un 25%, o regulem des del Parlament, de manera més concreta que la LEC, en base a l’aprenentatge i el coneixement”, ha sentenciat, tot criticant que establir percentatges “é sun criteri judicial i polític” i el que cal és “un criteri pedagògic”.

Publicitat

Així, Aragonès ha apostat per seguir ampliant els suports que pot tenir la reforma i ha negat que cap dels quatre grups que la van plantejar –PSC, ERC, JxCat i comuns- se n’hagi desentès. “Pel que jo sé, Junts no s’ha desmarcat; diu que vol ampliar el consens, que continuen a dins, i que volen resoldre alguns dubtes i sumar entitats. Així m’ho han fet arribar a mi”, ha explicat en roda de premsa, tot afegint que “ampliar el consens vol dir mantenir l’actual i fer-lo més gran”.

De la mateixa manera, ha negat que la resolució del problema que causa la sentència del TSJC pugui venir d’un pacte que exclusivament inclogui partits independentistes i ha defensat un consens “que sigui el més ampli possible”. “El català és la llengua de tots els catalans i no només dels independentistes. Quants més partits del Parlament participin, millor; i si son partits tan important com el PSC o els comuns, és rellevant”, ha dit. Per últim, ha carregat contra aquells que defensen “desobediències falses” o que no es poden portar a terme i que posen en risc el català a l’escola.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut