Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

Territorials d’ERC fan firmar un document de confidencialitat als membres de grups de WhatsApp

|

- Publicitat -

Amb els dos partits que ara formen Govern més enfrontats que mai, s’acosta una nova campanya electoral que marcarà el full de ruta independentista dels pròxims anys. La desunió (convertida pràcticament en una batalla campal dins del mateix bàndol, el català) està matant les aspiracions dels ciutadans catalans d’aconseguir la República. Ara, l’independentisme, des de la política institucional, planteja dues estratègies ben diferents i que, segons sembla, no tenen la intenció de fusionar-se: la via de la confrontació (suposadament més ràpida) de JxCat o la lenta (d’eixamplar la base) d’ERC.

Publicitat

Les tensions entre els dos partits, les desconfiances i la clara sensació que el que quedi primer serà qui marcarà l’agenda política catalana estan provocant un caldo de cultiu de “guerra freda” entre les dues formacions.

Algunes fonts indiquen que ERC hauria recomanat a algunes de les seves territorials fer net als grups de WhatsApp que tenia actius. Uns espais que la formació usa per a comunicar-se amb gent afí al partit i on es passen continguts i notícies, s’ofereixen arguments per a rebatre políticament o, directament, on es passen directives d’actuació (especialment al món 2.0) com fan també altres formacions polítiques. En alguns d’aquests grups hi havia tanta gent que el partit no en controlava la totalitat dels seus membres. Val a dir que, a més, en alguns d’aquests espais de debat hi participaven pesos pesants del partit escrivint les seves opinions.

El passat 26 de juliol, algunes executives locals d’ERC com les de Badalona, Baix Besòs o Santa Coloma van començar el pla de fer net esborrant els grups. Els administradors, membres d’aquestes executives locals, anunciaven que es farien de nou però amb un filtre contundent: tothom s’havia d’identificar prèviament en una llista a un Google Docs i, després, per a ser admès/a en algun dels nous grups hom havia de firmar un document de confidencialitat.

Et pot interessar  Ernest Maragall creu que Junqueras ha perdut el "plebiscit" en no superar el 50% dels vots en primera votació

Val a dir que qualsevol acció d’un partit independentista per a protegir-se de la maquinària repressiva de l’Estat no només és necessària sinó aplaudida. Tot i això, usar un Formulari de Google per aquest fer aquest filtre podria significar el fet d’entregar dades sensibles i que, fins i tot, podria ser contraproduent o, àdhuc, vulnerar la Llei de Protecció de Dades. Esperem, a més, que això no es converteixi en un instrument per aguditzar i profunditzar l’escletxa entre independentistes i que tant mal està fent a les aspiracions d’assolir la República catalana que tan anhela la ciutadania.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut