Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Montilla acusa Junts i ERC de fer ‘postureig’: “Saben perfectament que no ho tornaran a fer”

Recorda que els acords d'investidura estipulen que el camí per a resoldre el conflicte és la política, i no pas la via unilateral

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat José Montilla ha dit en una entrevista a RTVE que els partits independentistes de Junts i ERC fan “postureig” quan parlen d’unilateralitat per la “competència brutal” que hi ha entre tots dos partits. “Ells saben perfectament que no ho tornaran a fer. No poden, no tenen forces” ha dit Montilla el matí d’aquest dijous, 23 de novembre, tot recordant que els acords d’investidura estipulen que la via per a resoldre el conflicte és la política, i no pas la via unilateral.

Publicitat

Montilla ha aprofitat per carregar també contra l’expresident Carles Puigdemont, qui va monopolitzar les últimes setmanes de les negociacions per a la investidura, assegurant que és “postureig” que Puigdemont digui que no s’han fet renúncies. Amb tot, l’expresident socialista ha apuntat que l’independentisme perd suport electoral, tal com va desprendre’s de l’últim baròmetre del CEO, i sembla que confia que el moviment acabarà desinflant-se. “No pots demanar a un independentista que ho deixi de ser, seria antidemocràtic, s’ha de respectar les idees dels altres” ha dit.

Pel que fa a Felipe González, Montilla ha considerat que no ha entès que Espanya i el PSOE han canviat. “Em sap greu que els que participen poc a les campanyes electorals apareguin fent pronunciaments en un determinat moment que pot semblar que avalen posicions dels adversaris”, ha dit. “El partit actual no és el de Felipe González. La societat espanyola no és la de l’any 1982 i els altres partits tampoc”, ha argumentat Montilla. Segons l’expresident, si un partit vol representar un país no es pot ancorar en posicions de fa 40 anys. I ha defensat que una persona que ha governant ha de tenir “responsabilitat i lleialtat”.

Et pot interessar  Junts demana una condemna de les "forces democràtiques" contra la "rebel·lió" del Suprem si Puigdemont és detingut

Respecte a la sequera, Montilla ha dit que no s’ha invertit res i ha criticat que “confiar que plogui no és una bona tàctica”. “D’alguna manera es viu de les rendes del passat i això no és bo”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut