Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Montero defensa els acords amb ERC i diu a Junts que la negociació implica renúncies

La ministra intercedeix en la picabaralla entre Junts i ERC per l'abast de l'acord de finançament

|

- Publicitat -

La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha rebatut aquest dijous les acusacions que Junts ha fet a ERC pel que considera cessions al govern de Pedro Sánchez “a canvi de res”, en paraules del diputat de Junts Josep Maria Cruset. Montero ha recordat a Cruset que “els acords passen per renunciar a part de les expectatives que un té per aconseguir arribar al punt de trobada”. “Senyor Cruset, ningú surt d’una negociació de la mateixa manera que entra”, ha dit, “i en això consisteix el diàleg i l’acord” que és “del que s’alimenta la democràcia”.

Publicitat

Segons la número dos de l’executiu espanyol, “l’acord entre ERC i el PSC, avalat pel PSOE, estimula i orienta una nova mirada on es reconeix que Catalunya ha estat a l’avantguarda dels avenços en autogovern”.

Montero ha intervingut d’aquesta manera en l’intercanvi de retrets que havien mantingut prèviament el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el diputat de Junts Josep Maria Cruset.

El portaveu de Junts ha acusat ERC i el PSC d’haver mentit sobre l’acord de finançament que va donar pas a la investidura de Salvador Illa perquè el mateix executiu espanyol ha admès que no es tracta de cap “concert” ni tampoc és exclusivament “singular” per a Catalunya. Segons Cruset, ERC cedeix davant el PSOE i presta els seus vots al govern de Sánchez “a canvi de res”

Rufián, per contra, ha acusat Junts de criticar l’acord només perquè l’han tancat els republicans, i ha negat que ERC negociï amb el PSOE “a canvi de res” malgrat que aquesta idea hagi acabat quallant entre les bases republicanes.

Et pot interessar  Xavier Godàs troba "discutible" que Junqueras no sabés res de l'estructura B: "El lideratge vol dir responsabilitat"

En aquest sentit, ha recordat que ERC ha votat a favor del 89% de les mesures del govern espanyol, mentre que els de Míriam Nogueras ho han fet en el 86% dels casos “sense negociar res”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut