Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024
Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024

Militància Decidim tanca files amb Junqueras i desmenteix que demanés al PSC mantenir càrrecs dins el Govern

La candidatura que lidera l'expresident d'ERC acusa les informacions de "contribuir a "crear confusió i desviar l'atenció"

|

- Publicitat -

La candidatura que lidera Oriol Junqueras de cara el congrés nacional d’ERC, Militància Decidim, desmenteix “categòricament” les informacions revelades per RAC1 que vinculen Junqueras amb la continuïtat de molts càrrecs d’ERC propers a ell al Govern del PSC. Aquestes revelacions han obert un nou front de guerra dins la formació en ple context congressual, ja que, segons l’emissora de ràdio, l’expresident del partit va mantenir converses amb Salvador Illa i altres membres del PSC per a demanar que diversos càrrecs de l’anterior executiu propers a ell mantinguessin la feina després del canvi de Govern, una acció que contradeia frontalment a la direcció d’ERC.

Publicitat

Segons RAC1, alguns dels noms que Junqueras va demanar mantenir són el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó; el director d’EQUACAT, Eduard Suárez; el president de CIMALSA, Isaac Albert; i la directora de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), Norma Pujol. També el director general de Trànsit, Ramon Lamiel, va ser autoritzat per Oriol Junqueras per continuar. Totes aquestes persones, íntimes i properes a Junqueras, continuen al Govern de Salvador Illa, tot i que l’entorn de l’expresident ha assegurat a RAC 1 que marxaran de l’executiu en els pròxims dies i que seran destituïdes davant l’ordre del partit perquè marxin.

La candidatura de Militància Decidim ha emès un comunicat en el qual desmenteix “categòricament” aquestes informacions i, de fet, les acusa de contribuir a “crear confusió i desviar l’atenció de temes realment importants en l’agenda política actual”. Des de la candidatura asseguren que les persones esmentades ocupen càrrecs en organismes i entitats públiques que es troben en processos de substitució. I assenyalen que en algun cas les dates estan acordades i pendents de convocar consellers rectors o consells d’administració dels organismes corresponents.

Et pot interessar  Page reclama el text de l'acord per "verificar" que el que diu ERC no ho avala el PSOE: "És més egoista que socialista"

Així mateix, la candidatura de Junqueras defensa que dels càrrecs d’ERC que actualment continuen al Govern n’hi ha que donen suport a les diferents candidatures que es presenten per liderar el partit després del congrés del 30 de novembre. “Aquestes informacions només contribueixen a crear confusió i desviar l’atenció de temes realment importants en l’agenda política actual”, diuen des de Militància Decidim per després desmentir “categòricament” qualsevol insinuació que vinculi la candidatura o Oriol Junqueras amb peticions per mantenir càrrecs dins el Govern.

Els candidats de Nova Esquerra Nacional, la candidatura que vol renovar lideratges dins la formació, han carregat contra aquest fet i contra Junqueras, a qui acusen de desobeir la militància.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut