Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

Més promeses incomplertes del PSOE-Sumar: rebutgen ara marcar “terminis” per a l’oficialitat del català a la UE

El secretari d'estat a la UE diu que "Espanya no interromprà" el procés de reflexió dels socis europeus sobre la petició

|

- Publicitat -

El govern espanyol torna a fer de les seves i, aprofitant-se del context polític de Catalunya després del 12-M, incompleix un dels pactes assolits amb l’independentisme al Congrés dels Diputats per tal de configurar-ne la Mesa a favor del PSOE. Es tracta de l’oficialitat del català, una qüestió històrica que l’independentisme català reclama des de fa anys, i que els anteriors governs espanyols (també els del PSOE) s’han negat sistemàticament a oficialitzar i portar a debat, posant com a excuses falsedats.

Publicitat

Ara, després que el PSOE es comprometés i, efectivament, portés la petició a instàncies europees, la qüestió de l’oficialitat pateix un nou revers. Deixant de banda el fet que el govern espanyol ha gestionat el debat de la pitjor manera possible, fent tard i no esforçant-se gens ni mica a convèncer els socis europeus reticents, el secretari d’estat per a la UE del govern espanyol, Fernando Sampedro, ha rebutjat marrcar-se “terminis” per a l’oficialitat del català a la UE.

Sampedro ho ha afirmat a l’arribada a la reunió de ministres europeus d’aquest dimarts, en la qual no s’abordarà la inclusió del català, el gallec i l’eusquera en el règim lingüístic europeu. El secretari reconeix que és “molt optimista” al respecte perquè “cada cop hi ha més retorns positius” dels socis europeus en les consultes fetes amb les capitals. Tanmateix, ja va bé que els socis europeus es prenguin el seu temps, i en aquesta línia ha afirmat que “és una qüestió que Espanya no interromprà i que continuarem defensant”, ha afirmat.

Segons Sampedro, hi ha una “majoria d’estats membre que han entès” que l’oficialitat de les tres llengües és “una qüestió d’identitat nacional” d’Espanya i que “mereix el respecte de la resta d’estats membre”, ha assegurat. A més, el secretari d’estat espanyol ha insistit que no hi ha “cap dificultat” ni pràctica ni legal ni d’establiment de “precedents” que impedeixi tirar endavant la petició.

Et pot interessar  Sumar admet que una repetició electoral a Catalunya "complicaria" els pressupostos de l'Estat
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut