Edició 2224

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de agost del 2024
Edició 2224

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de agost del 2024

Més mentides del Govern del PSC: el pla de l’executiu i les seves prioritats

L'executiu diu que prioritzarà el finançament singular, però ja se sap que aquest no s'abordarà fins que els pressupostos de l'any que ve estiguin encarrilats

|

- Publicitat -

L’executiu de Salvador Illa ha començat a caminar entre mentides. L’acord d’investidura tancat amb ERC pel qual s’estipula un nou sistema de finançament per a Catalunya és una d’elles; la vicepresidenta del govern espanyol, María Jesús Montero, va fer la primera en afirmar-ho, però és que ara el Govern del PSC ha ficat més llenya al foc amb l’inici de l’elaboració del Pla de Govern. El Pla de Govern estableix les tres principals línies d’actuació de l’executiu, és a dir, les seves prioritats, i situa l’assoliment del finançament singular entre una d’elles. Tanmateix, el mateix executiu, a través de la consellera d’Economia, Alícia Romero, ha deixat clar prèviament que el finançament no començarà a treballar-se fins que els pressupostos no estiguin encarrilats.

Publicitat

Sobre el Pla de Govern, la portaveu de l’executiu, Sílvia Paneque, ha explicat que el document se centra en les prioritats que el president de la Generalitat va desgranar durant la sessió d’investidura. Tanmateix, la mateixa Paneque ha dit instants abans que el Govern rebutja “definir el nou finançament català”, així com “entrar en espirals de soroll o de vocabulari”, una excusa més per a no anomenar “concert econòmic” al finançament. També ha estat ella mateixa la que ha afirmat que Romero se centrarà en els pressupostos del 2025 i que, un cop aquests estiguin encaminats, es parlarà aleshores del finançament. 

Altres “prioritats” del Govern d’Illa, segons ha apuntat la portaveu, són assolir el “lideratge” de Catalunya en la transició verda o la lluita contra la violència masclista. Amb el finançament singular, ha afirmat que els tres eixos del pla són un autogovern “efectiu”, els serveis públics de “qualitat” i una nova industrialització “verda”. Des del Govern emmarquen aquest pla en una Catalunya que ha “d’implicar-se en la construcció d’una Espanya plurinacional i una Europa d’horitzó federal”. També assenyalen que les “columnes vertebrals” del país són el català i la cultura.

Et pot interessar  El PSC no vol més negociacions i rebutja recuperar els pressupostos pactats amb ERC pel 2024

Divendres i dissabte el Govern del PSC es trobarà al Monestir de Poblet (Conca de Barberà) per “detallar i concretar” les prioritats de cada departament. L’executiu hi arribarà divendres al matí per reunir-se en una trobada més informal a porta tancada ja que hi ha consellers que ni tan sols es coneixien entre ells abans de ser nomenats. La reunió s’allargarà fins dissabte; el lloc l’ha escollit el mateix president Illa i servirà per fixar les “prioritats” del Govern.

A banda d’això, la consellera d’Economia i Hisenda, Alícia Romero, donarà compte a l’executiu sobre el calendari de tramitació i aprovació dels pressupostos de la Generalitat pel 2025 després que hagi renunciat als comptes d’enguany.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut