Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

Més Madrid admet “l’error” de no investigar una suposada agressió sexual d’Errejón en un concert a Castelló el 2023

Mónica García diu que la formació està "en shock" però no tenia cap denúncia concreta ni coneixia cap altre cas

|

- Publicitat -

La ministra de Sanitat i portaveu de Més Madrid, Mónica García, ha admès aquest dilluns “l’error” de la seva formació de no investigar les informacions una suposada agressió sexual per part del que era el seu portaveu al Congrés, Íñigo Errejón, en un concert a Castelló el 2023. En roda de premsa, García ha afirmat que quan van conèixer la denúncia a través d’un fil a les xarxes socials, el partit només va traslladar a Errejón i a la seva cap de gabinet que el partit es posava a disposició de la víctima per aplicar els seus protocols. “No vam poder o no vam saber fer res més, fet que en vista del que coneixem aquests dies va ser un error, i que considerem insuficient”, ha afirmat.

Publicitat

Mónica García ha afirmat que la seva formació està “en shock” i “devastada” per les informacions sobre les actituds “repulsives” d’Errejón. Ha expressat el seu “suport complet i solidaritat” amb les víctimes, i ha afirmat que posen a la seva disposició “tots els mecanismes de denúncia i investigació” de Més Madrid.

Ha recordat que Errejón va reconèixer els “comportaments masclistes” i que tant Més Madrid com Sumar li van demanar l’acta. També ha recordat que la seva cap de gabinet, Loreto Arenillas, va deixar les seves responsabilitats la setmana passada un cop es va conèixer que va intercedir davant la suposada víctima per minimitzar el cas.

Arenillas va intentar minimitzar el cas “pel seu compte”

Ha admès que el juny del 2023 Més Madrid es va assabentar per les xarxes socials d’una acusació d’agressió masclista per part d’Errejón en un concert a Castelló. En aquella informació apareixien els noms d’Errejón i de la seva excap de gabinet, Loreto Arenillas, que “havia actuat pel seu compte”.

Aleshores, segons García, Més Madrid “va demanar explicacions” a Errejón i Arenillas, i aquests “van minimitzar l’agressió”. El partit també va demanar a Errejón i la seva cap de gabinet que “transmetessin a l’afectada la disposició del partit per conèixer la seva versió i activar els protocols” de la formació.

Et pot interessar  Bildu acorda amb el govern espanyol una reforma de la 'llei mordassa'

Però després de fer aquesta petició, segons García, Més Madrid “no va tenir més accés a la informació” i el fil de Twitter que denunciava els fets “va ser esborrat”. Per això, ha admès, la formació va deixar córrer el cas i no va fer res més.

En tot cas, García ha volgut deixar clar que Més Madrid, “no ha rebut mai cap denúncia ni testimoni concret, ni ara ni abans, contra Errejón, ni ha tingut coneixement d’episodis similars als que s’han posat de manifest en els últims dies”.

“Sí que pensàvem que tenia problemes personals d’una altra índole”

García ha admès que la direcció de la formació “pensava” que Errejón “tenia problemes personals d’una altra índole”. “El vam intentar ajudar diverses persones en diverses ocasions, i sempre vam pensar que la seva situació personal podia millorar, però mai cap militant, càrrec o treballador coneixia les terribles acusacions d’agressió, maltractament i violència sexual que estem coneixent aquests dies”.

Rita Maestre admet sentir-se “profundament enganyada”

La líder de Més Madrid a l’Ajuntament de la capital espanyola, Rita Maestre, va publicar una carta oberta aquest diumenge al vespre en què parla de l’exportaveu de Sumar al Congrés i impulsor de Més País, Íñigo Errejón, que havia estat la seva parella.

Maestre es refereix a Errejón com a “una persona d’aparença normal, un bon nòvio”, que “era a la vegada un misogin que tornava a casa amb normalitat després d’agredir una dona de 20 anys en un hotel”.

Després que diverses dones hagin denunciat públicament haver estat agredides sexualment per Errejón, la regidora ha dit sentir-se “profundament enganyada”. Maestre ha enviat el seu “respecte” i “suport” a les afectades.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut