Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Mascort alerta que hi ha problemes “greus” de desabastament d’aigua al sud: “Hi ha una zona que és un drama”

El conseller no preveu que el Ter-Llobregat torni a estar en emergència per sequera fins d’aquí a un any ben bé

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha alertat aquest dijous que ja hi ha problemes “greus” de desabastament d’aigua en municipis del sud. “Hi ha una zona que és un drama”, ha dit en declaracions a Rac 1, on s’ha referit a l’àmbit de Riudecanyes, Margalef i Siurana. “Allà necessitem que entri de llevant però no entra”, ha dit el conseller, que ha assegurat que els alcaldes del Priorat estan molt preocupats i alguns d’ells ja van amb cisternes des de fa unes setmanes. Mascort ha assegurat que el Govern està buscant solucions d’urgència i accelerar algunes de les inversions previstes. En canvi, pel que fa al sistema Ter-Llobregat, ha dit que no preveuen que torni a estar en emergència per sequera fins d’aquí a un any ben bé.

Publicitat

“Tenim en risc l’abastament, és la pitjor zona del país i hem de trobar una solució urgent”, ha reblat Mascort sobre el sud del país. Ha apuntat que un dels projectes que es podrien accelerar és el de portar aigua de Garcia fins a l’embassament de Margalef, però ha recordat que això és territori de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

Sobre el Ter-Llobregat, ha explicat que s’ha passat d’excepcionalitat a alerta perquè la previsió és que no s’entri de nou en emergència fins d’aquí a un any, però ha remarcat que la sequera “no s’ha acabat”.

Et pot interessar  La Cimera Social de l'Aigua demana als partits blindar mesures per fer front a la sequera en les negociacions pel govern
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut