Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 29 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 29 de octubre del 2024

Mas vol afiliar-se a Junts conjuntament amb Jordi Pujol: “Estic parlant amb Turull de quan i com fer-ho”

L'expresident aconsella el partit que posi l'accent en el "dret a decidir"

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha explicat que li agradaria afiliar-se a Junts conjuntament amb el també expresident Jordi Pujol. En una entrevista a RTVE, Mas ha dit que no és un tràmit qualsevol perquè “té un punt de simbolisme” i ha afegit que n’està parlant amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, per veure “quan i com fer-ho”. Mas participarà en la cloenda del congrés del partit d’aquest cap de setmana a Calella i ha recomanat a Junts que, sense deixar de ser independentista, posi l’accent en el “dret a decidir”. Així mateix, ha considerat que més enllà de possibles referèndums, hi ha una “vida ordinària” i que “el país ha de millorar buscant noves vies”.

Publicitat

Mas ha explicat que encara no s’ha afiliat a Junts i que no té “cap pressa” per fer-ho. “Haurem de triar bé el moment. M’agradaria que l’afiliació la féssim conjuntament ell i jo. N’estem parlant”, s’ha limitat a dir. Segons ha explicat, en un acte on estaven presents Mas i Pujol se’ls va convidar a unir-se al partit i, a partir d’allà, van obrir converses de com fer el pas conjuntament.

Preguntat per si Puigdemont ha de continuar liderant el partit després del congrés d’aquest cap de setmana, Mas ha defensat que és “l’única persona que pot pilotar i liderar” la renovació dins de Junts. En aquest sentit, ha considerat “lògic” que s’hi posi davant.

En canvi, Mas no ha volgut entrar en si l’expresident d’ERC Oriol Junqueras ha de tornar a liderar el partit dels republicans després del congrés del 30 de novembre. Tot i així, sí que ha augurat que, en cas que Junqueras guanyi, portarà ERC a un “pacte més sòlid” amb PSC i comuns convertint l’acord d’investidura en un “tripartit de legislatura”.

Et pot interessar  El PSC ho torna a fer: s'absté en la declaració del Parlament que insta l'Estat a demanar "perdó" per l'afusellament de Companys

Pel que fa a la ronda de reunions del president de la Generalitat, Salvador Illa, amb expresidents de la Generalitat, Mas ha considerat que quan Illa vagi de viatge a Brussel·les serà un “bon moment” per trobar-se amb Carles Puigdemont. “Si està fent una ronda és de pura lògica que trobi la manera de veure’l”, ha afegit. A més, ha recordat al president de la Generalitat que Junts és un “aliat” a Madrid ja que va permetre la investidura de Pedro Sánchez.

Finalment, sobre la plantada de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Mas l’ha qualificat “d’innecessària”. “És deslleial amb el seu partit, populista i egoista”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

  1. Doncs benvingut a JxC. l’expresident Sr. Mas Aquest senyor quan lladres del Gobierno, li volien arrabassar, millor dit ” Robar ” la seva hisenda, el Sr. Mas va acotar el cap. Reconec que fou difícil per el Sr. Mas.
    l’expresidenta del Parlament, en cambi; Sra. Laura Borràs, va resistir tota la pressió que l’estat i reporteres sense escrúpols (a part d’ERC Srs. Rufián i Junqueras que la difamaren a consciència) Potser per això més i més odi genera entre els malvats/es aquesta Sra.
    El cas del Sr. Mas ex un clàssic exemple d’extorsió d’un règim totalitari i que no respecta el Dret.
    https://youtu.be/nfe9JVUxcFo?si=dzKiypaID1rmPg5R

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut