Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024
Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024

Mas veu “lògic” que Puigdemont no exerceixi de cap de l’oposició però creu que “ho ha de fer algú”

Considera que el "principal repte" de Junts és que sigui vist com a "alternativa" a l'actual Govern

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Artur Mas veu “lògic” que Carles Puigdemont no exerceixi de cap de l’oposició perquè “no és fàcil” passar a ser-ho quan ha estat president de la Generalitat. Tot i així, en una entrevista a Catalunya Ràdio, s’ha mostrat partidari que algú altre ocupi el càrrec. “Si no és ell, ho ha de fer algú”, ha afegit. Segons Mas, el “principal repte” de Junts és que el partit sigui vist pel país com a “alternativa” a l’actual Govern. “No només ha de ser un partit que resisteix a les eleccions sinó que és capaç d’organitzar-se per ser una alternativa potencialment guanyadora”, ha afegit.

Publicitat

Mas creu que hagués estat millor que Puigdemont hagués acabat l’etapa de l’exili i hagués tornat a Catalunya com una persona lliure ja que és la “carta forta” que va jugar el 2017.

En referència a la reunió que va mantenir fa uns dies amb el president de la Generalitat, Salvador Illa, al Palau de la Generalitat, l’expresident ha dit que va ser una trobada “correcte, positiva en què van parlar de bastantes coses d’actualitat i de país”.

Segons Mas, Illa té un tarannà que “intenta ser positiu” però també ha recordat el passat recent dels socialistes. “Jo amb el PSC m’hi vaig haver d’enfrontar moltes vegades i els socialistes perdent eleccions formaven tripartits. Jo vaig fer de cap de l’oposició malgrat guanyàvem eleccions. Ho tinc molt present”, ha dit.

Finançament singular, “exactament el mateix” que el pacte fiscal

Mas s’ha referit al finançament singular pactat entre PSC i ERC i l’ha comparat amb el pacte fiscal en la línia del concert econòmic que ell va impulsar el 2012 com a president de la Generalitat. “Li han canviat el nom però és exactament el mateix”, ha defensat.

Et pot interessar  Puigdemont i Comín, "profundament preocupats" per la sentència del TJUE: "Implica un dany irreparable per a la democràcia europea"

Pel que fa a l’actitud que ha de tenir Junts en la negociació, Mas ha dit que el fet que no s’hagi format part del pacte inicial no vol dir que si surt bé t’hi hagis d’oposar. I ha afegit que s’ha de procurar que “surti el millor possible”.

“Quan arribi al port final, quan hi hagi les lleis al Congrés, aleshores veurem el posicionament de cadascú. Si el model va en la línia que es diu, que és un concert econòmic, jo estic segur que Junts ajudarà que això sigui, fins i tot, una mica millor. No em puc plantejar un escenari diferent a aquest”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut