Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024
Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024

Marta Rovira volia treure rèdit polític dels cartells contra els Maragall: “Potser arrenquem uns quants vots de solidaritat”

|

- Publicitat -

Novetats sobre les reaccions dels dirigents d’ERC als cartells que difamaven els germans Maragall apareguts en plena precampanya de les eleccions municipals del maig del 2023, en una acció orquestrada per un entramat B i finançada pel mateix partit, alguns dirigents del qual, a més a més, ho sabien. Aquest matí, ‘Catalunya Ràdio’ ha revelat quina va ser la reacció de la secretària general d’ERC, Marta Rovira: la líder republicana va advocar per intentar treure rèdit polític dels cartells que feien burla d’Ernest i Pasqual Maragall.

Publicitat

“És una campanya tan agressiva que si la denunciem públicament potser arrenquem uns quants vots de solidaritat“. Aquest és el missatge que Rovira va escriure a altres membres d’ERC el mes d’abril del 2023 en un grup de Signal, una plataforma de missatgeria privada, després que un dels líders d’ERC Barcelona enviés les fotografies dels cartells. Més tard, seria la mateixa Rovira qui instaria a denunciar els fets, així com l’exportaveu del partit, Raquel Sans, que també va animar Maragall a denunciar els fets davant la justícia. Es dona la casuística que també es va assegurar que des del partit en cap moment s’havia animat Maragall a retirar la denúncia quan es va saber que l’atac provenia de files republicanes, fet que va quedar desmentit posteriorment.

Els missatges enviats en aquest grup de Signal del qual formava part Rovira, Marta Vilalta, Sergi Sabrià i altres dirigents també parlen sobre l’estructura B del partit, la qual la mateixa Rovira va negar que existís, un altre fet que va quedar desmentit. Aquesta estructura B és la que s’encarrega de dur a terme atacs de falsa bandera contra el partit, i es finança a través d’empreses vinculades a les campanyes d’ERC. A banda de l’acció dels cartells contra els Maragall, “la B” també va ser responsable dels ‘mariachis’ que van anar a la seu de Junts quan la formació va abandonar el Govern de coalició amb ERC; o també del ninot que simulava Oriol Junqueras aparegut penjat d’un pont a Sant Vicenç dels Horts poc abans de les eleccions europees del 2019.

Segons els missatges als quals ha tingut accés ‘El Nacional’, Marta Rovira va demanar “Com estem de campanya B?”, en un grup diferent a l’anterior però també amb membres d’ERC. L’aleshores conseller del Govern Sergi Sabrià, també encarregat de la comunicació del partit amb altres membres, va respondre que algú “quedava”. Aquests missatges deixen clar que la direcció del partit coneixia aquesta estructura i, de fet, la feia servir, malgrat que quan va esclatar la polèmica dels cartells la mateixa Rovira va assegurar que no hi havia cap estructura paral·lela. Altres captures de pantalla confirmen també que l’estructura paral·lela va continuar treballant fins i tot després de saber que havien estat els responsables de la campanya contra els germans Maragall, apunta el mitjà digital.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut