Edició 2274

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024
Edició 2274

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024

Marta Rovira farà balanç aquest dilluns del seu mandat com a secretària general d’ERC

La dirigent republicana compareix per acomiadar el càrrec en un dels moments més convulsos pel partit, immers en el procés congressual

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, farà balanç de la seva etapa com a dirigent del partit aquest dilluns, 14 d’octubre. Rovira celebrarà una conferència a la Seu Nacional d’Esquerra Republicana, ubicada al carrer Calàbria de Barcelona, en la qual s’acomiadarà del càrrec que ha ostentat els darrers 13 anys, a la vegada que farà un balanç del seu mandat. L’acte arriba quan ERC es troba immersa de ple en el procés congressual que ha de servir per a renovar la direcció del partit.

Publicitat

Rovira és secretària general d’ERC des de l’any 2011; ha estat al capdavant del partit durant 13 anys, tot i que els últims sis anys i mig ha dirigit la formació des de l’exili arran de la repressió judicial espanyola. Un error comès pel jutge que la investigava per terrorisme en el marc de la causa del Tsunami Democràtic va obligar el magistrat a arxivar la causa, fet que va permetre el retorn de Rovira i altres exiliats per la mateixa causa.

Amb tot, però, Rovira no continuarà al capdavant d’ERC un cop finalitzi el Congrés Nacional del partit, de manera que el 30 de novembre deixarà formalment el càrrec. En cas que s’hagi de votar la direcció en una segona volta, Rovira deixaria el càrrec el 15 de desembre. Malgrat que la dirigent republicana fa un pas al costat, sí que ha mostrat el seu suport a la candidatura oficialista que encapçala Xavier Godàs, Nova Esquerra Nacional (NEN).

La conferència d’aquest dilluns servirà, doncs, perquè Rovira faci balanç d’aquests 13 anys al capdavant d’ERC, en els quals s’ha avançat i retrocedit nacionalment a parts iguals. No obstant això, l’aparició pública de Rovira arriba en un moment convuls per a ERC, marcat per la investidura de Salvador Illa i els escàndols de “la B”, l’estructura paral·lela que duia a terme contracampanyes i atacs de falsa bandera i que, segons la candidatura de Junqueras, Militància Decidim, tenia el beneplàcit de Rovira, però no del president. Unes acusacions que tant Rovira com la candidatura de NEN han desmentit, però que han escalat de totes maneres en un intercanvi d’atacs i acusacions entre les candidatures oficialistes.

Et pot interessar  ERC instarà el Parlament a rebutjar la normalització de les relacions institucionals entre Catalunya i la casa Reial espanyola
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut