L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Nuria Marín, assegura tenir el convenciment d’haver actuat “políticament responsable i èticament impecable” davant del cas del Consell Esportiu. Marín ho ha dit en la seva intervenció en la Comissió d’Afers Institucionals per a informar sobre la investigació dels delictes de malversació de fons públics, falsedat documental i blanqueig de capital per part de l’ens, en la qual Marín tenia una causa oberta que aquest mateix mes de juliol ha quedar arxivada. En el seu argumentari davant dels grups parlamentaris, l’alcaldessa ha assegurat de manera rotunda que el seu partit, el PSC, “mai s’ha finançat amb diners” del Consell Esportiu.
La sessió ha arrencat amb una intervenció breu de la compareixent que ha generat debat entre els grups parlamentaris representats a la comissió, que li han retret a Marín no haver donat arguments d’entrada, com és habitual. No obstant, en la seva segona intervenció ha resolt algunes de les preguntes que se li havien formulat.
Des del grup d’ERC, la diputada Jordina Freixanet ha considerat que el cas enumera fins a 25 irregularitats que la UDEF ha detectat, per les quals es necessita resposta, i ha reclamat que l’actuació contra la corrupció ha de passar per apartar els presumptes corruptes, protegir els alertadors i canalitzar les sospites de forma transparent. “Vostè no els va apartar, i sembla que va intentar ocultar els fets”, li ha retret.
Per part del PSC, Alícia Romero ha retret als republicans que hagin fitxat a Jaume Graells, llavors tinent d’alcalde de Marín a l’Ajuntament, com a candidat a l’alcaldia a les eleccions de 2023: “Qui va basar això en una mentida ara és el candidat d’ERC, que ha entrat en el joc”, ha apuntat, tot destacant l’acció de l’alcaldessa en la gestió del cas.
Com a exalcaldessa i ara diputada de la CUP, Dolors Sabater ha traslladat la seva preocupació a la compareixent sobre com pensa gestionar el combat contra la corrupció, “tan impregnat estructuralment en el seu partit”, així com en determinades “pràctiques en la seva pròpia ciutat” perquè la ciutadania pugui confiar en els dirigents polítics. Marc Parés (ECP) s’ha interessat en les accions detallades que Marín va dur a terme un cop va tenir coneixement de les presumptes irregularitats, entre elles factures en bars, restaurants, regals o pagament de multes.
Al seu torn, Alejandro Fernández (PP) ha establert una comparació entre Marín i l’expresidenta de la comunitat de Madrid Esperanza Aguirre: “Les dues han estat absoltes de les imputacions, però les diferencia que el 25 d’abril de 2017 Aguirre va dimitir dels càrrecs institucionals i del partit en reconèixer que no havia vigilat el que devia”.