Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

#MarcaEspaña: Un grup nazi emparat per Interior organitza un acte per reclutar membres

|

- Publicitat -

Devenir Europeo, una associació “cultural” nazi amb registre legal al Ministerio de Interior ha organitzat un acte semiclandestí aquest dissabte per a reclutar membres a Saragossa, segons expliquen a Público. Aquesta agrupació, creada el 2007, es dedica a homenatjar la figura del genocida Adolf Hitler, però el més greu és que a Espanya és completament legal.

Publicitat

La “Jornada Parda” comptarà amb la xerrada “¿Por qué es necesaria nuestra lucha?” a càrrec de Ramón Bau, un veterà feixista que fins fa alguns anys anava armat pel carrer. Aquest personatge també va ser exsecretari del Círculo Español de Amigos de Europa (CEDADE), una xarxa de difusió de propaganda nazi dissolta el 1993.

A més, Bau va ser jutjat al costat d’altres activistes nazis per la difusió d’idees genocides, associació il·lícita i un delicte contra els drets fonamentals, comesos a la llibreria Kalki de Barcelona. La fiscalia demanava penes que sumaven vuit anys de presó, al mateix temps que assenyalava al veterà ultradretà com a líder de l’organització neonazi Cercle d’Estudis Indoeuropeus (CEI).

Cada cop és més complicat no posar en dubte la democràcia espanyola, quan un ministeri públic protegeix una organització feixista que reivindica obertament la ideologia nazi. “Si el nacionalsocialisme és una cosa tan absurda i diabòlica, no hauria estat el moviment polític amb més suport popular que ha conegut la història”, sostenen desafiants, tot i que al seu web asseguren no pretendre “ser una restitució de cap règim del passat”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut