Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024
Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024

Marca Espanya: l’emèrit crea una fundació a Abu Dhabi per centralitzar la seva fortuna corrupta fora de l’Estat

El Borbó, que oficialment no té ni un euro, assegura així la transferència a les infantes dels fons que té a l'estranger sense declarar

|

- Publicitat -

El rei espanyol emèrit, Joan Carles de Borbó, continua demostrant el gran amor que sent per la seva pàtria i, per això, intenta centralitzar fora de l’Estat la seva fortuna aconseguida de forma corrupta i obscura. Segons ha revelat el diari ‘El Confidencial’, el Borbó ha creat una fundació al seu lloc de residència, Abu Dhabi (Emirats Àrabs), per tal d’assegurar l’herència a les seves filles, les infantes i també corruptes Elena i Cristina de Borbó. Joan Carles va fugar-se a aquest país el 2020 després de pagar només 5 milions a Hisenda, i evitar així pagar més diners arran dels seus escàndols fiscals. Així i tot, ha visitat Espanya en diverses ocasions.

Publicitat

La suposada fundació està presidida pel mateix Joan Carles, mentre que el patronat està conformat per les infantes, entre altres. L’objectiu de l’exmonarca, segons el digital, és facilitar la transferència a les filles dels fons de què disposa a l’estranger un cop mori. L’entitat, de fet, s’ha construït des de Madrid a través d’un advocat espanyol d’un bufet internacional; els tràmits s’han realitzat de manera discreta per evitar un altre escàndol, després que la Fiscalia Anticorrupció i la Fiscalia del Cantó de Ginebra (Suïssa) arxivessin les investigacions per corrupció contra el rei emèrit.

L’exmonarca vol, amb aquesta fundació, assegurar la transferència a les seves filles de la fortuna de la qual disposa a l’estranger, ja que cap d’elles rep assignació econòmica dels Pressupostos Generals de l’Estat des que van deixar de formar part de la Casa Reial el 2014, tot i que sí que s’han beneficiat dels fons que l’emèrit té a l’estranger i que no ha declarat. Totes dues, a més a més, se suposa que treballen: la infanta Elena cobra uns 300.000 euros anuals per la seva feina a la Fundació Mapfre, i la infanta Cristina té un sou d’uns 400.000 euros anuals de la Fundació Aga Khan, amb seu a Ginebra. Tot i que es tracta d’uns sous molt elevats que no farien patir una persona normal, l’emèrit tem que quan mori elles perdin la feina. 

Et pot interessar  Illa recupera les relacions amb els Borbons per la Copa Amèrica

Per si això no fos prou escandalós, ‘El Confidencial’ també revela que el Borbó vol fer servir la fundació per rescatar els actius que encara té fora d’Espanya i, posteriorment, transmetre’ls a les infantes, tot i que oficialment l’exmonarca no té ni un sol euro.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut