Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Manos Limpias assenyala Sánchez i diu que era “còmplice i cooperador” dels “negocis” de Begoña Gòmez

L'entitat espanyolista transforma en querella la seva denúncia contra la dona del cap de l'executiu espanyol

|

- Publicitat -

El sindicat Manos Limpias ha vinculat aquest divendres a Pedro Sánchez als negocis de la seva dona, Begoña Gómez, i ha assegurat que el president podria ser-ne “coneixedor, còmplice i cooperador necessari”. “Ho ha ocultat”, ha remarcat el secretari general de l’entitat, Miguel Bernad, en una roda de premsa a Madrid on ha comparat el cas amb els dels matrimonis entre Jordi Pujol i Marta Ferrusola o d’Iñaki Urdangarin amb la infanta Cristina. “El que s’ha aportat avui pot comprometre al president del govern espanyol”, ha apuntat en explicar un informe que han presentat davant el jutge. Des de Manos Limpias han fet una ampliació de la seva acusació contra Gómez on, sense acusar directament a Sánchez, han convertit la seva denúncia en querella.

Publicitat

Per Bernad, el líder del PSOE podria qualificar-se com a “encobridor” de la seva dona. Així consta en un document elaborat per l’entitat al voltant del rescat de Globàlia. A parer seu, aquest cas pot suposar un “punt d’inflexió” per demostrar que Sánchez estaria “implicat” en les trames que observen al voltant de Gómez. Manos Limpias ha comparegut només uns dies després que Sánchez anuncies que seguiria al càrrec malgrat les acusacions i “l’assetjament” que, segons ell, pateix per part de la premsa i d’algunes entitats ultres.

A preguntes dels periodistes, el màxim responsable de Manos Limpias ha afegit que el seu informe sobre Sánchez i Gómez té “base i fonament”. “Tenim dret de denunciar una cosa que, en principi, té indicis de delicte, i és el que hem fet”, ha asseverat Bernad abans de dir que no poden compartir el document que han elaborat perquè el cas està sota cas de sumari. “Res de notícies falses, és un informe jurídic i legal, gens especulatiu”, ha afegit.

Et pot interessar  Nogueras colla Sánchez amb el finançament singular: "Volem que es pagui als catalans el que els correspon, no el que vostès vulguin"

Pel que fa a Gómez, des de Manos Limpias consideren informació “suficient” per investigar-la i seure-la a declarar, encara que no ha previst que aquest pas es pugui donar “d’avui per a demà”. Bernard s’ha desmarcat així de les declaracions de fa uns dies quan va admetre que la seva primera demanda contra la dona del president es basava en informacions periodístiques publicades que podrien ser falses.

Tal com ha relatat el secretari de l’entitat des d’un hotel al centre de Madrid, els darrers dies han rebut amenaces i anònims molt durs exigint-los que retiressin les seves acusacions contra Sánchez. Tot plegat, després que dimecres passat el jutjat número 41 de Madrid obrís diligències per presumpte tràfic d’influències contra Begoña Gómez arran d’una denúncia de Manos Limpias. La justícia va fer aquest pas sense precedents en la història recent en observar presumptes relacions de la dona de Sánchez amb empreses privades com Globalia o Air Europa, que van acabar rebent fons i contractes públics de l’executiu. Posteriorment, Hazte Oír i Vox van sumar-se al procediment.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut