Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

L’UCO creu que Ábalos va tenir “un paper rellevant i de responsabilitat” a la trama del ‘cas Koldo’

L'organisme de la Guàrdia Civil recomana obrir una investigació sobre l'exministre de Transports

|

- Publicitat -

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil considera que l’exministre de Transports, el socialista José Luis Ábalos, va tenir “un paper rellevant i de responsabilitat” a la trama del ‘cas Koldo’ de presumpta corrupció en la compra de material sanitari en pandèmia. Tal com consta en un informe de més de 200 pàgines consultat per l’ACN, els indicis recollits per l’organització ofereixen una aproximació als fets en què Ábalos adquireix un rol destacat en la seva relació directa amb els negocis del seu exassessor Koldo García i el comissionista Víctor de Aldama.

Publicitat

“Per aprofundir-hi, caldria investigar quina relació tindria l’exministre amb la referida organització criminal i els fets investigats, per a això es requeriria iniciar una investigació sobre aquesta persona, actualment aforada”, indica l’UCO a les conclusions de la seva investigació.

Aquest dijous, el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno, instructor del ‘cas Koldo’, ha enviat una petició a la presidenta del Congrés dels Diputats perquè certifiqui la condició de diputat de l’exministre José Luis Ábalos. Es tracta del pas previ a enviar el cas al Tribunal Suprem per la condició d’Ábalos com a aforat.

El jutge ha adoptat la decisió després de rebre l’informe de l’UCO, adscrita a la Fiscalia Especial Contra la Corrupció, sobre la suposada trama de compravenda de mascaretes durant la pandèmia a canvi de comissions irregulars.

Et pot interessar  Junts insta el PSOE a presentar una proposta de dèficit que "realment millori la situació de Catalunya i dels catalans"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut