Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

L’Organització de Nacions i Pobles No Representats condemna la criminalització de l’independentisme

Les resolucions, presentades per l'ANC, feien referència a les acusacions de terrorisme, l'espionatge i als discursos d'odi en contra del moviment

|

- Publicitat -

L’Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO) ha aprovat tres resolucions contra la criminalització de l’independentisme que en el seu moment va presentar l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). L’assemblea general de l’UNPO ha votat resolucions relatives a la denúncia sobre les acusacions de terrorisme que pesen sobre membres de la societat civil catalana, a l’ús de programes d’espionatge i als discursos d’odi en contra del moviment.

Publicitat

La votació de les tres resolucions ha tingut lloc en el marc de la trobada que l’UNPO ha celebrat entre els dies 10 i 12 de maig a Múnic, i que ha servit també perquè l’ACN a revalidi la vicepresidència d’aquest òrgan. L’expresidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha estat la persona encarregada de representar l’organització en l’acte.

Des de l’Assemblea destaquen la importància de l’existència d’espais com aquest, on les minories i els pobles no representats puguin debatre i teixir lligams. “Cal entendre el dret a l’autodeterminació des d’una perspectiva universalista; cada cas és particular, però els drets que estan en joc són els mateixos, i el dret a l’autodeterminació i a la independència és una peça clau per promoure democràcies més sanes i justes”, ha subratllat la presidenta de l’ACN, Dolors Feliu.

L’ANC és membre de l’UNPO des de l’any 2018 i la seva participació en l’organització s’emmarca dins la seva estratègia internacional de difusió de la causa catalana, la lluita pel dret a l’autodeterminació i la denúncia contra certs comportaments de l’Estat.

Et pot interessar  Irídia, l'Assemblea i Òmnium recorreran l'amnistia als policies espanyols investigats per brutalitat policial l'1-O
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut