Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

L’operatiu ‘Gàbia’ dels Mossos col·lapsa el país mentre Puigdemont continua desaparegut

Els Mossos, que van activar aquest dispositiu el 2017 per a localitzar els terroristes del 17-A, l'activen ara per a detenir un diputat electe

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra han activat l’operatiu ‘Gàbia’, el mateix que van dur a terme l’agost del 2017 després dels atemptats terroristes del 17-A. Aquesta vegada, però, l’actuació policial no respon a la cerca i captura d’uns assassins, sinó del 130è president de la Generalitat, destituït arbitràriament arran de la imposició de l’article 155 a mans del PP i el PSOE, i que ha passat els últims set anys exiliats a Bèlgica per tal d’esquivar la persecució política que l’Estat espanyol du a terme a través dels tribunals i els jutges espanyols. El dispositiu ‘Gàbia’ activa un gran nombre d’agents per bloquejar les grans vies del país i poder localitzar un fugitiu, com l’avinguda Meridiana de Barcelona i l’AP-7 a la Jonquera.

Publicitat

L’operatiu s’ha engegat poc després que els Mossos d’Esquadra perdessin de vista a Carles Puigdemont, a qui havien tingut localitzat tot el matí. El president exiliat ha fet una entrada triomfal a Barcelona, on ha estat rebut per unes 16.000 persones, i després d’un breu discurs s’ha encaminat cap al Parlament de Catalunya. La policia catalana, però, no estava disposada a permetre la seva entrada a la cambra, tot i ser un diputat electe. Enmig d’una gran multitud de gent, Carles Puigdemont ha desaparegut completament de l’ull públic, i ha estat en aquest moment quan els Mossos han activat el dispositiu que està col·lapsant les principals carreteres i autopistes del país. 

Els Mossos estan fent controls a molts vehicles que surten cap a França a la frontera de la Jonquera a l’AP-7 i al Pertús, a la N-II, cosa que provoca llargues cues. Miren l’interior de cotxes, furgonetes i camions amb matrícula espanyola fins i tot obrint el maleter, mentre que als de matrícula estrangera els deixen passar més ràpid, segons ha comprovat l’ACN. Segons la periodista Anna Punsí, els Mossos tindrien pràcticament tota la matrícula del cotxe en què se suposa que ha marxat Puigdemont, però els falta la primera lletra per a saber la marca i el model del vehicle. 

Paral·lelament, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona també s’ha muntat un dispositiu de seguretat per si Puigdemont fos detingut a la capital catalana i hagués de ser traslladat al jutjat de guàrdia corresponent abans de comunicar-ho al Tribunal Suprem. Per evitar aldarulls de possibles manifestants independentistes, les dues entrades del complex judicial estan envoltades de tanques de seguretat i vigilades per antiavalots dels Mossos d’Esquadra. A l’edifici pràcticament no hi ha activitat judicial, perquè el mes d’agost és inhàbil i només es tramiten les causes urgents. No obstant això, hi ha més presència de l’habitual de mossos d’esquadra uniformats i de paisà.

Et pot interessar  Puigdemont referma que serà al Parlament "peti qui peti" per la investidura: "Només un cop d'estat ho podrà impedir"

Retencions a diverses vies de l’entorn de Barcelona i també a la Jonquera per l’operatiu policial

Diverses vies de l’entorn de Barcelona han registrat retencions per l’operatiu policial dels Mossos d’Esquadra per mirar de localitzar i detenir Carles Puigdemont, després de la seva reaparició a Catalunya.

Segons Trànsit, hi ha retencions a la ronda Litoral entre la Barceloneta i la Zona Franca en sentit Llobregat i entre Rambla Prim i Bon Pastor en sentit Besós. També a la ronda de Dalt entre Sent Gervasi i Esplugues en sentit Llobregat i entre la Vall d’Hebron i el Nus de la Trinitat en sentit Besòs.

A la B-23 s’ha originat 1 quilòmetre de retenció a Esplugues i 4 quilòmetres més entre Molins de Rei i el Papiol en sentit Martorell. A l’AP-7 a la Jonquera també es fan controls als vehicles que van cap a França.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut