Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

L’ombra d’Estrasburg espanta 3 magistrats del TC

|

- Publicitat -

Tres magistrats del sector progressista del Tribunal Constitucional (TC) defensen que el Tribunal Suprem hauria d’haver posat a l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, durant la Instrucció i Judici pel procés, una mesura “menys lesiva” que sumi manteniment en presó preventiva, ja que això “hagués tingut menys afectació al seu dret de representació política”.

Publicitat

Així ho assenyalen els magistrats Juan Antonio XiolMaría Luisa Balaguer i Fernando Valdés en el vot particular de la sentència en la qual, tot i això, la majoria del tribunal de garanties desestima el recurs de Junqueras contra la seva permanència a la presó provisional durant el Judici.

La sentència, on el seu contingut íntegre ha donat a conèixer aquestes parts, ha suposat, per primer cop, la ruptura de la unanimitat que els dotze magistrats del TC havíen mantingut fins al moment en els assumptes relacionats amb el conflicte independentista.

A judici d’aquests magistrats “era possible prendre una decisió que, tot i que no alterava el risc que s’intentava controlar amb el manteniment de la presó provisional, fos menys lesiva pels interessos constitucionals vinculats al dret de representació política del recurrent”. Al decidir no aplicar aquestes mesures, el seu dret “es veia anul·lat”, afegeixen.

Et pot interessar  Ofensiva judicial contra la llei d'amnistia: el Suprem presenta una qüestió d'inconstitucionalitat davant el TC
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut