Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Lluís Puig no podrà votar per escollir el relleu a la presidència del Parlament

La votació és a través de vot secret, introduint una papereta en una urna i, per tant, el diputat de Junts no podrà votar telemàticament

|

- Publicitat -

El diputat de Junts Lluís Puig no podrà votar aquest divendres en el ple per escollir el relleu a la presidència del Parlament, segons han informat fonts de la Mesa. I és que la votació és a través de vot secret, introduint una papereta en una urna. El passat dijous la Mesa va decidir finalment retirar l’escó a Laura Borràs.

Publicitat

Des de fa setmanes el diputat Lluís Puig vota telemàticament als plens de la cambra, una fórmula que es va acordar per superar la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la seva delegació de vot. El ple de divendres començarà a les 12 hores amb un únic punt de l’ordre del dia per escollit el nou president o presidenta de la cambra i, posteriorment, aquest intervindrà dins de l’hemicicle.

La Mesa preveu que divendres ja puguin votar dos nous diputats: Antoni Castellà de Junts en substitució de Borràs i Neus Ramonet d’ERC en substitució d’Antoni Flores, que va morir sobtadament fa uns dies. Tant Castellà com Ramonet han de presentar la documentació necessària al Parlament per poder tenir l’acta de diputat.

Segons l’article 44 apartat 1 del reglament del Parlament, per escollir la presidència de la cambra cada diputat ha d’escriure un sol nom en una papereta i surt escollit qui té majoria absoluta. Si no s’assoleix aquesta majoria, el reglament estableix que s’ha de repetir l’elecció entre els dos diputats que s’hagin apropat més a la majoria i surt elegit qui obté més nombre de vots.

Et pot interessar  Puig explica que Puigdemont els va demanar que no l'acompanyessin en el retorn a Catalunya pel "risc que comportava"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut