Edició 2172

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 06 de juliol del 2024
Edició 2172

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 06 de juliol del 2024

Lluís Puig descarta tornar ara a Catalunya: “Estic vivint en països lliures europeus que respecten els meus drets”

L'exconseller de Cultura creu que "pinten bastos" perquè el TC trigarà "mesos o anys" en pronunciar-se sobre l'amnistia

|

- Publicitat -

L’exconseller de Cultura Lluís Puig dona a entendre que amb la situació actual no tornarà a Catalunya. “Com he de tornar? Estic vivint en països lliures europeus i democràtics on se’m respecten els meus drets fonamentals. I puc anar tranquil·lament davant la policia i els tribunals sense cap por a tenir la sentència dictada”, ha dit en declaracions a Rac 1. I ha qüestionat que ho pugui fer en un futur. “No sé si al final tindré ganes de tornar i trobar-me amb el que hi ha quan tingui 90 anys. Potser no valdrà la pena”, ha afegit. Puig ha expressat “desengany” per la decisió del Suprem de no amnistiar la malversació del procés i creu que “pinten bastos”. Segons ha dit, el TC pot trigar “mesos o anys” en pronunciar-se sobre l’amnistia.

Publicitat

L’exconseller exiliat a Brussel·les ha admès que pensava que amb l’amnistia “d’alguna manera hi hauria una mena de justícia espanyola”. Però després de la decisió del Tribunal Suprem s’ha mostrat pessimista perquè, segons ha dit, “poden passar moltes coses” fins que el Constitucional es pronunciï sobre l’aplicació de la llei d’amnistia.

Segons l’exconseller, amb l’amnistia es veia “la llum al final d’un túnel” però ha afegit que ara no sap si hi ha cap llum. “El desengany o assumir que potser no s’acabarà mai és l’element que has d’acabar interioritzant per fer-te fort”, ha afegit Puig, que fa més de 6 anys que viu a l’exili.

Preguntat per si recomanarà a Carles Puigdemont que no torni a Catalunya, Puig ha respost que no li pot recomanar això perquè el coneix moltíssim i sap com és. “Ha donat la seva paraula”, ha afegit l’exconseller tot recordant el compromís de l’expresident de la Generalitat, en el marc de la campanya electoral, de tornar al Parlament pel debat d’investidura encara que no en sigui el candidat. Puig també ha subratllat que caldrà veure si al final hi ha debat d’investidura.

Et pot interessar  Saben els polítics el que realment han votat els catalans i catalanes?

Tot i que, segons subratlla Puig, mai s’ha dictat presó preventiva a ningú per casos de malversació, creu que el cas dels encausats per l’1-O és “evident”. En aquest sentit, ha recordat que la malversació agreujada que se’ls vol imputar suposa penes de presó d’entre 8 i 12 anys.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut