Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Lleida reprèn la retirada de les vint plaques franquistes

|

- Publicitat -

La Paeria ha reprès aquest divendres la retirada de la vintena de plaques franquistes que encara queden en edificis de la ciutat, després de l’aturada dels treballs a causa de la pandèmia. L’Ajuntament de Lleida ha començat per la placa situada al número 10 del carrer Sant Jaume de la Bordeta i espera acabar dimecres que ve. En concret en quedaven 8 al barri de la Bordeta, 5 a la Mariola, 4 a Cappont i 2 a Balàfia. Són plaques del Ministeri de l’Habitatge franquista d’edificis privats de la ciutat que havien estat construïts com a habitatges de protecció oficial amb el jou i les fletxes falangistes. Per altra banda, la setmana que ve canviaran el nom dels quatre carrers pendents dedicats a persones lligades a la dictadura franquista.

Publicitat

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que aquesta actuació s’emmarca en el compromís de la Paeria per a la supressió dels elements franquistes de la ciutat.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius ha explicat que es va informar als propietaris dels edificis que en compliment de la llei de memòria històrica havien de treure les plaques i que en cas de no fer-ho, l’Ajuntament ho faria d’ofici. Només un edifici del carrer Hostal de la Bordeta ho ha fet i la resta les retirarà la Paeria entre aquest divendres i dimecres que ve. Postius ha afegit que també estan estudiant com actuar a nivell jurídic per treure altres elements franquistes, com per exemple forjats en portes d’edificis.

Per altra banda, la tinent d’alcalde i regidora de Drets Civils, Sandra Castro, ha explicat que la setmana que ve faran efectiu el canvi de nom de quatre carrers dedicats a persones lligades a la dictadura franquista. En concret, se substituirà del nomenclàtor els carrers Alcalde Montaña, Alcalde Sangenís, Carmelo Fenech i Nadal Gaya pels de Virginia Woolf, Neus Català, Dolors Sistac i Elena Pàmies, respectivament.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut