Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Llach alerta ERC que anirà cap al “suïcidi” si investeix Illa president de la Generalitat

|

- Publicitat -

El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Lluís Llach, alerta ERC que investir el líder del PSC, Salvador Illa, com a president de la Generalitat serà un “error estratègic monumental” i el partit “anirà bé per anar al suïcidi”. “És un disbarat per a ERC”, ha afegit en una entrevista a TV3, en la qual també ha assenyalat que Illa va “lloar” l’aplicació del 155, a la vegada que va manifestar-se amb la dreta i l’extrema dreta. 

Publicitat

“Estem per un govern independentista i si el preu ha de ser noves eleccions, noves eleccions”, ha etzibat Llach. El president de l’entitat independentista ha lamentat que “malauradament” està encertant totes les desgràcies que havia pronosticat que li passarien a ERC. “Ho lamento moltíssim perquè l’independentisme necessita un centre esquerra fort”, ha afegit. No obstant això, Llach dit que espera que el partit “netegi el que ha de netejar” i ha afegit que ell considera que és “molt”.

D’altra banda, Llach ha valorat la reunió que va tenir lloc a Waterloo de fa uns dies entre partits i entitats independentistes, tot destacant que feia set anys que no es produïa. Sense revelar-ne detalls, ha dit que no hi havia ordre del dia i que els assistents van fer una promesa de discreció.

Segons el president de l’ANC, comencen a haver “bons signes” pel que fa a recuperar la unitat de l’independentisme i ha celebrat que les entitats estiguin parlant i intentant col·laborar. “Si les entitats de la societat tornen a lligar complicitats potser serem un bon exemple per a la classe política”, ha considerat.

Et pot interessar  Colau avisa que no donarà suport a un govern del PSC i ERC a Barcelona "dòcil amb les elits conservadores"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut