Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Llach acusa Illa de voler “esmicolar la nació” i avisa que cal “tornar a fer-la forta” per aconseguir la independència

|

- Publicitat -

El president de l’ANC, Lluís Llach, ha acusat aquest dimecres el president Salvador Illa de voler “seguir esmicolant la nació”. En un acte d’entitats independentistes en motiu de la Diada, Llach ha avisat que cal “tornar a fer forta” la nació per poder aconseguir la independència. “Tenim moltíssima feina”, ha advertit el president de l’ANC, tot demanant mantenir la mobilització en tots els fronts. Llach ha alertat que “‘l’Espanya de matriu castellana” tracta Catalunya “com una colònia”. “Ens hem d’alliberar d’aquest jou”, ha subratllat. Durant l’acte, les entitats independentistes han demanat “replantejar l’estratègia” del moviment, “unitat” i també hi ha hagut algunes crítiques a ERC per “pactar amb l’invasor”.

Publicitat

En l’acte també ha participat Maria Antònia Font en representació del Consell per la República. Font ha demanat “unitat estratègica” i “superar la divisió” del moviment independentista i també ha reivindicat la necessitat de “cercar consensos”. El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni, ha defensat també el “consens” i la “acció unitària” com a “única recepta” per assolir la independència.

En representació dels CDR, Sònia Pascual ha apuntat a ERC. “Qui pacta amb l’invasor s’ha passat a l’altre bàndol”, ha advertit. El president d’Estat Català, Josep Andreu, ha fet una crida a “replantejar” l’estratègia independentista. “No es pot negociar res amb l’estat. Hem de preparar-nos per a una nova oportunitat”, ha dit.

En l’acte també han participat membres d’altres entitats com la Fundació Reeixida i No em canviïs la llengua. També s’ha fet un homenatge a l’activista independentista Encarna Jordan, militant històrica d’Estat Català, que va morir al juliol.

Et pot interessar  Òmnium reclama autocrítica, redefinir estratègies i "deixar de mirar enrere": "No som al 2017, sinó al 2024"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut