Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Sense avançament: l’informe jurídic avala la data del congrés d’ERC fixada pel 30 de novembre

El text exposa que l'avançament que demanaven consellers i militants hauria de validar-se per l'executiva i el consell nacional

|

- Publicitat -

L’informe jurídic encarregat per la direcció d’ERC avala la data del congrés dels republicans prevista pel 30 de novembre. Segons ha avançat ‘Nació’ i ha pogut confirmar l’ACN, el text afirma que els acords presos per l’executiva al voltant del conclave “no contradiuen la normativa” i són “plenament vigents i vàlids”.

Publicitat

L’informe assenyala que la “modificació de l’acord i el reglament” del congrés “l’haurien de dur a terme els mateixos òrgans que van prendre, respectivament, els anteriors acords”. Per tant, l’avançament de la cita congressual hauria d’estar validada per l’executiva i pel consell nacional. Les conclusions arriben després que la direcció del partit demanés aquest informe per estudiar la possibilitat d’un avançament congressual.

A l’agost, més d’un terç dels consellers nacionals d’ERC van reclamar celebrar abans del previst el congrés de la formació per escollir la nova executiva del partit, tal com reclama l’expresident d’Esquerra, Oriol Junqueras. La direcció d’ERC i Junqueras van reunir-se la setmana passada per abordar aquesta qüestió, però van ajornar el debat fins a conèixer l’informe jurídic.

Et pot interessar  Junqueras aposta per "construir grans aliances dins i fora" d'ERC i més enllà de l'independentisme
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut