El desconfinament perimetral de la Conca d’Òdena, ara fa 15 dies, no ha tingut com a conseqüència cap rebrot important de casos de covid-19 positiu a l’Hospital d’Igualada. Així ho ha assegurat a l’ACN el director assistencial del centre, Joan Miquel Carbonell, qui ha dit que això era una de les qüestions “que més es temia”. Per altra banda, Carbonell ha explicat que l’Hospital d’Igualada ha detectat un augment dels casos a urgències però no per coronavirus, sinó per altres patologies com, per exemple, infarts, ictus o apendicitis. “És difícil saber què passava abans amb aquestes patologies, probablement algunes es passaven a casa. Això vol dir que ara s’està recuperant la confiança en l’Hospital i en el sistema”, ha subratllat.
La situació de l’Hospital d’Igualada sis setmanes després de l’inici del brot de coronavirus està controlada. L’ocupació de les UCI continua sent alta -14 dels 16 llits-, però el centre ha agafat múscul després d’unes setmanes “dures” en què pràcticament va arribar al col•lapse.
El seu director assistencial, Joan Miquel Carbonell, ha admès que el desconfinament perimetral que es va fer el passat 6 d’abril feia patir per possibles rebrots importants, però ha assegurat que això no ha passat. En declaracions a l’ACN, Carbonell ha valorat molt positivament la mesura que va suposar el tancament de la Conca, i ha dit que aquesta decisió va “contribuir a que, des de la Conca, no s’expandís el virus més del ja estava expandit a Catalunya i que, per tant, no hi haguessin més casos a tot el país”.
Més pacients a urgències
Carbonell ha explicat que l’activitat a l’Hospital es recupera. “Ara estem en una ocupació mitja i, per tant, es podria fer front a més activitat”, ha assegurat. En aquest sentit, es preveu reobrir un quiròfan per poder dur a terme les operacions programades com pròtesis o cataractes que van quedar aturades la setmana del 9 de març.
Per altra banda, el director assistencial del centre ha explicat que estan creixent les urgències per altres casos que no són coronavirus, com per exemple ictus, infarts o apendicitis. Segons ha dit, això vol dir que s’està recuperant la confiança en el centre. En aquest sentit, Carbonell assegura que al centre no hi ha risc de contagi, ja que s’han creat circuits diferents per a les persones amb covid positiu i les que no.
Pel que fa als professionals, el centre va arribar a tenir 330 de confinats en una plantilla de prop de 900. En l’actualitat, només n’hi ha 62.