Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

L’excomissari Villarejo admet haver espiat el sobiranisme a ordres de la Policia espanyola

L'acusat declara una operació per arremetre contra CIU i la família Pujol

|

- Publicitat -

Per primera vegada, el ja popular excomissari José Manuel Villarejo, ha admès davant d’un jutge les operacions dissenyades per la Direcció Operativa Adjunta (DAO) de la Policia per arremetre contra CIU en el marc policial de l’anomenada ‘policia patriòtica’. Segons avança el diari ARA, Villarejo ha declarat que la intenció era “perjudicar un partit polític” així com inspeccionar el Banc de Madrid el 2014, operació, pressumptament, per obtenir dades bancàries de la família Pujol.

Publicitat

Higini Cierco, un dels accionistes propietaris de la BPA, i que va interposar una denúncia i una querella criminal a la Batllia d’Andorra (òrgan jurisdiccional de primera instància i instrucció) contra el comissari Marcelino Martín-Blas, excap d’Afers Interns de la Policia espanyola, i l’exagregat d’Interior de l’ambaixada d’Espanya a Andorra l’any 2016, els acusava de delictes de coaccions i de xantatge per obtenir les dades dels comptes bancaris dels familiars de Pujol en aquest banc.

Villarejo, preguntat en seu judicial per aquesta operació, la titlla de “política”. A més, pel motiu de la inspecció, reconeix: “Era per aconseguir perjudicar un determinat partit polític i el seu banc en benfici de l’altre (Andbank).

 

Et pot interessar  Abstenció i empatia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut