Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

L’Eurocambra, sobre l’escó de Comín: “Som i serem respectuosos amb les decisions de les autoritats nacionals i europees”

El portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, reitera que la cambra només s'ha limitat a "prendre nota" del que li ha traslladat la JEC

|

- Publicitat -

El portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, ha reiterat aquest divendres la posició de l’Eurocambra sobre l’escó del dirigent de Junts, Toni Comín, qui a hores d’ara té el seu seient vacant. “El Parlament Europeu és i serà respectuós amb les decisions i les competències que tenen les autoritats judicials nacionals o europees”, tot insistint que la cambra “no ha pres cap decisió” sobre l’escó de Comín. “La institució s’ha limitat per ara a prendre nota sobre la comunicació que va rebre de les autoritats espanyoles [la Junta Electoral Central], que va enviar una llista amb 60 noms”. Precisament en aquesta llista de la JEC, Comín no apareixia com a eurodiputat pel fet de no haver acatat la Constitució.

Publicitat

Així doncs, caldrà veure si el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) donarà resposta abans del pròxim dimarts a les mesures cautelaríssimes que ha demanat Comín en relació amb el seu escó. El desig de Comín és el de poder assistir al ple d’Estrasburg d’entre els dies 16 i 19 de juliol amb la condició d’eurodiputat.

Tal com va defensar ahir el dirigent de Junts des de Brussel·les, la jurisprudència del TJUE sorgida arran del cas d’Oriol Junqueras avala que Comín pugui ocupar el seu escó, ja que la condició d’eurodiputat s’adquireix des de l’elecció a les urnes.

El Parlament Europeu, per la seva banda, prefereix restar a l’espera d’una nova sentència del TJUE, que el pròxim 26 de setembre s’ha de posicionar sobre la condició d’eurodiputats dels dirigents de Junts. “L’Eurocambra es limita a constatar el que diu la JEC, mentre s’espera la sentència del TJUE; la JEC recorda que la jurisprudència més recent és la del Tribunal General de la Unió Europea, tot i que tant el Parlament Europeu com la JEC saben que és provisional”, assenyalen des de la cambra.

Et pot interessar  Metsola es compromet a debatre l'ús del català al Parlament Europeu durant la pròxima legislatura
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut