Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

L’Estat espanyol nega el dret que Catalunya tingui el seu propi sistema de finançament

|

- Publicitat -

El govern espanyol liderat pel PSOE continua rebutjant que Catalunya tingui el seu propi sistema de finançament en el qual, tal com va exposar ERC en la seva proposta, sigui la Generalitat la que recapti i gestioni tots els impostos que genera. Una demanda històrica, sobretot tenint en compte l’espoli fiscal al qual Catalunya ha estat sotmesa durant dècades, i que mai s’ha traduït en un finançament just, sinó en un infrafinançament crònic que impedeix que els catalans i catalanes gaudeixin com els correspon de l’Estat de benestar. 

Publicitat

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha afirmat aquest dijous que és ERC la que ha de fer un exercici de “sentit comú i generositat” i permetre la investidura de Salvador Illa, a qui segons ella “els ciutadans catalans han donat claríssimament suport”. Segons Robles, malgrat la petició dels republicans d’un finançament singular pròxim al’ cupo’ basc, “l’Estat no pot donar la clau de la caixa a Catalunya”.

“Crec que per una vegada els dirigents polítics a Catalunya han de pensar en els ciutadans catalans”, que “volen que es governi ja, que la sanitat millori i que no hi hagi sequera”, i “els que tenim responsabilitats públiques no hem de pensar en interessos partidistes, sinó en els catalans”. En una entrevista a Telecinco, Robles ha acusat també l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, de prioritzar els seus “interessos personals” als del país, i ha advertit que una proposta a Junts a ERC per fer una llista conjunta “no sentarà bé” en un moment, a més, en què ERC està “dividida”.

“Jo crec que aquesta és la política que els ciutadans no volen, perquè els ciutadans no volen veure els polítics mirant quin espai ocupen, sinó aportant solucions”, ha sentenciat, i “Catalunya necessita un govern de veritat que es preocupi dels problemes diaris i quotidians dels catalans”.

Et pot interessar  Junts recorda a ERC que el govern de Collboni va "decidir-lo" el PP
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut